Shoppingtip: 5 tips til køb af tæpperenser på nettet

0

Måske har du allerede hørt om, at du kan få et bedre indeklima ved at rense dine tæpper og møbler med jævne mellemrum. Til det formål kan du anvende en tæpperenser, som du enten kan leje eller købe.

Selvom der findes mange fysiske butikker, så er danske forbrugere i stigende grad begyndt at handle tæpperensere på nettet hos online specialforhandlere.

Tænker du også, at et bedre indeklima og rensning af tæpper giver god mening? Overvejer du at købe en tæpperenser, bør du have et indblik i alt, hvad der er værd at vide, inden du køber. Her får du fem skarpe tips, som sikrer dig en god købsoplevelse og det rigtige produkt med afsæt i dine behov.

1. Vælg en dansk specialforhandler af tæpperensere

Når du sidder ved din computer, med din mobil eller tablet, så er hele verden åben for dig, og du kan handle hvor som helst. Ofte kan billige priser friste til at handle i udlandet, men det kan alligevel være en god idé at overveje at købe din nye tæpperenser fra en dansk forhandler. Hos en dansk forhandler er du sikret:

  • Hurtig og billig levering
  • Dansktalende kundeservice
  • Danske handelsbetingelser der sikrer dine rettigheder
  • Nem og billig returnering
  • Bedre klagemuligheder
  • Sikker betaling
  • Dansk brugervejledning

Du kan måske opleve nogle af overstående fordele hos en udenlandsk forhandler, men overordnet vil det alligevel være mest hensigtsmæssigt at vælge en dansk forhandler.

2. Vælg et anerkendt fabrikat

Godt værktøj er det halve arbejde, siger man. Dét gælder også, når du skal rense tæpper, møbler eller bilsæder. Vil du have en tæpperenser i høj kvalitet, skal du undgå billige og ukendte mærker, du måske har set på tv eller i de lokale supermarkeder. Her kan kvaliteten være dårlig, og du risikerer ikke at kunne få reservedele til maskinen efterfølgende.

Skal du have kvalitet, kan du købe en tæpperenser fra tyske Kärcher, der er en af verdens største og mest anerkendte producenter af rengøringsmaskiner, til erhvervsbrug såvel som privatbrug i din bolig. Der findes også andre producenter, men det er langt fra alle, der er på samme høje kvalitetsniveau som Kärcher.

Du får, hvad du betaler for, og pris og kvalitet hænger typisk sammen. Vil du have en ordentlig tæpperenser i god kvalitet, skal du være villig til at bruge lidt mere end det billigste på markedet. Derfor skal du forvente, at der en stor kvalitetsforskel på de forskellige modeller, afhængig af om du køber en tæpperenser til 750 kr. eller en tæpperenser til 1500 kr. og opefter.

Læs også: 5 tips til at handle på Ebay

3. Vælg tæpperenser efter behov 

Er du privatperson, skal du kigge på de gule maskiner fra Kärcher. Den gule farve fortæller dig, at maskinen er i Home & Garden serien, som er designet til brug i boligen. De fleste af Home & Garden tæpperenserne har flere funktioner og kan typisk bruges til vådstøvsugning, tørstøvsugning samt tæppe-, møbel- eller sæderens – dvs. hele tre funktioner i én maskine. Har du hund eller kat, er det naturligt, at du har behov for rengøring af gulvtæpper og møbler. Er du derimod vild med biler, er det måske rensning af bilsæder, som er det vigtigste for dig. Under alle omstændigheder skal du være opmærksom på, at du får de nødvendige mundstykker med til de opgaver, du skal løse.

Vær opmærksom på, at det lille håndmundstykke til møbler og bilsæder ikke følger med til alle modeller, og det kan derfor være nødvendigt at bestille det separat. Skal du bruge en tæpperenser til erhverv, skal du kigge efter den professionelle Puzzi serie fra Kärcher. Her finder du maskiner, der har større kapacitet, længere holdbarhed og stærkere konstruktion, så maskinen kan holde til erhvervsbrug.

Uanset om du vælger en maskine til privat eller erhvervsbrug, skal du altid være opmærksom på skumdannelse i beholderen med snavset vand.

Hvis du bruger en sæbe, der skummer og ikke er beregnet til brug i en tæpperenser, kan du ødelægge maskinen, fordi sæbeskummet kan blive suget ind i elmotoren, og så er din tæpperenser ødelagt. Du kan sikre dig ved at benytte skumstopper, men det er altid en god idé at spørge forhandleren til råds om, hvordan du bruger maskinen korrekt.

4. Brug kundeanmeldelser og benyt dig af online service

Du kan selv gøre meget for at undgå at blive snydt af en utroværdig webshop. Alt hvad det kræver er bare et par minutter på nettet. Skal du vurdere, hvorvidt en webshop er troværdig, bør du gå på udkig efter kundeanmeldelser. Et godt sted at finde kundeanmeldelser er på trustpilot.dk, hvor danske forbrugere er flittige til at dele deres købsoplevelser hos forskellige webshops. Her kan du ofte også finde anmeldelser af udenlandske webshops, hvis danske kunder har prøvet at handle hos dem.

Det er primært den voksne målgruppe på 35+ år), som køber en tæpperenser på nettet, og det er også dem, der skriver mange af anmeldelserne, du kan læse.

Har webshoppen en online chatfunktion, kan du med fordel prøve at stille et relevant spørgsmål om, hvordan man bruger en tæpperenser, og på den måde vurdere om det er en forhandler, der har forstand på produktet. Har forhandleren forstand på produktet, er du sikret en god support til de opgaver, du skal løse.

5. Tjek relevant tilbehør og sæbe

Når du har besluttet dig for at købe en tæpperener online, kan det være en rigtig god ide at tjekke, om du kan få flere mundstykker, sæbe der er specielt velegnet til maskinen og evt. skumstopper.

Det rigtige tilbehør kan få stor betydning for, hvor godt resultatet bliver og levetiden på din tæpperenser.

Brug forhandleren til at afklare alle de tvivlsspørgsmål, du har, inden du handler. Så er har du den største sandsynlighed for en god købsoplevelse uden ubehagelige overraskelser.

Er du interesseret i at se hvordan man bruger en tæpperenser i virkeligheden, kan du kigge med her og se, hvordan den bruges til at rense måtter i bilen:

DEL

Kommentarerne er lukket.