Virksomhedstip: Sådan optimerer du dit lager

0

Betalt indhold

Et velfungerende lager er et lager, som er optimeret i forhold til både medarbejdernes og kundernes krav. Det er alfa omega, at kunderne får de bestilte varer så hurtigt som muligt, hvorfor det godt kan betale sig at arbejde med lageroptimering.

Der er mulighed for at skabe øget tilfredshed blandt både kunder og medarbejdere, hvis man igangsætter flere tiltag for at optimere virksomhedens lager. Det vil du ikke gå glip af, vel?

Før løbende kontrol af varer

Ja, det er ressourcekrævende at skulle føre løbende kontrol, men det er nødvendigt, hvis man skal undgå svind, plukfejl og andet, som kan koste virksomheden dyrt. Hvad angår kontrol af varer, skal man bl.a. være opmærksom på produktionsfejl og udløbsdatoer. Der er jo ingen kunder, som er interesserede i at modtage en vare med synlige fejl eller en vare, som for længst har overskredet den oplyste udløbsdato.

Indret et funktionelt pakkeområde

Mange lagerchefer kan nikke genkendende til, at det er klogt at opdele et lager i flere forskellige områder. Blandt lagerets områder bør der være et pakkeområde, hvor man kan pakke dagens bestillinger. I dette område skal der være en labelmaskine, tape, emballage, skriveredskaber og andet nyttigt udstyr.

Det er vigtigt, at man har det hele inden for rækkevidde, så man ikke skal bruge tid på at finde papkasser eller paprør. Se udvalget her, hvis du står og mangler nye paprør eller andet emballage til lageret. Man kan købe alle tænkelige former for emballage online.

Tænk ergonomi ind i indretningen

Uanset hvilken rolle du har i virksomheden, så bør det være i din interesse, at alle medarbejdere trives og har det godt. Det er i den anledning vigtigt, at der er tænkt ergonomi ind i indretningen, så de kære lagerarbejdere ikke skal døje med knæ- eller rygproblemer.

Det kan eksempelvis være klogt at investere i hæve/sænkeborde og ergonomiske samlebånd. Disse investeringer vil højst sandsynligt føre til øget arbejdsglæde og mindsket sygefravær. Her taler man om at skabe en win-win situation.

Brug ressourcer på rengøring

Et lager skal ikke blot være ergonomisk og være inddelt i forskellige områder, men også være rent og rydeligt. Du skal i den forbindelse beslutte dig for, om du vil outsource rengøringen, eller om du vil ansætte en eller flere rengøringsmedarbejdere. Foruden at ansætte nye medarbejdere bør du også investere i professionelle rengøringsmaskiner, så dine kommende medarbejdere er sikret de bedste arbejdsvilkår.

Det er muligt at købe effektive og brugervenlige rengøringsmaskiner på hako.dk, som fører et stort udvalg af fejemaskiner, gulvvaskere, gadefejemaskiner og mange andre maskiner til små og store virksomheder. Vælg mellem både køb, leje og leasing.

DEL

Kommentarerne er lukket.