Virksomhedstip: En bæredygtig fremtid i virksomheden

0

Kunne I godt tænke jer at hoppe med i den grønne omstilling og få bæredygtig på dagsordenen i jeres virksomhed? I dag er det ikke blot en modedille at være bæredygtig – det er en stor del af konkurrenceelementet på det danske og internationale marked. Forbrugerne vælger efter, at virksomhederne har et element af bæredygtighed – så det kan faktisk blive noget, I kan udnytte til jeres fordel, selvom det er en investering, I skal lave.

Men hvad er egentlig en bæredygtig virksomhed? Der er ikke en klar definition på, hvad det er i virksomhedssammenhæng, men det handler om, at I bliver mere opmærksomme på jeres handlinger i løbet af hele produktionscyklussen. Det gælder helt fra oprindelsen af de materialer, der bruges i jeres produktion, til hvordan de bliver genbrugt eller hvordan man skiller sig af med dem, når de ikke længere er i brug. En ting er, at jeres produkter bliver mere bæredygtige – men I kan også indføre bæredygtighed i jeres hverdagselementer.

Gode råd i en travl hverdag

Hvordan får man lige implementeret bæredygtighed og grønne løsninger i en hverdag, hvor medarbejderne allerede sidder med alverdens andre opgaver? Det er med at gøre det så simpelt som muligt. En ting er, at I kan overveje strømforbrug – kan der ændres i, hvor meget lys der står tændt, skal det være sensorer frem for kontakter, eller er der andre veje, I kan se, I kan gå?

Det kan være svært altid at gennemskue, hvordan I egentlig skal gå til opgaven om at blive mere bæredygtige, og derfor kan det være til jeres fordel, hvis I allierer jer med et bureau, der er specialiseret på området og kan hjælpe jer godt på vej. Det gælder, uanset om det primært er de mindre hverdagsløsninger, I gerne vil have indført, eller om I ser på det lidt større billede og for eksempel overvejer cirkulær økonomi.

DEL

Kommentarerne er lukket.