Valutatip: Bitcoins: Hvad er det?

0

Der findes disse dage så mange forskellige måder at handle og betale på, at det kan være helt umuligt at finde rundt i det alt sammen. Bitcoins er én ud af mange måder, man kan betale på. Det er, mere præcist, en digital valuta, der kan bruges til at betale med samt til opbevaring af værdi.

Der bliver blandt andet handlet med Bitcoins på børser, hvilket betyder, at det er udbud og efterspørgsel, der afgør, hvad prisen på en Bitcoin skal være. Bitcoins blev for første gang skabt via internettet i 2009, og i dag har den så stor en værdi, at man kan betale med den – den samlede markedsværdi af Bitcoins er over 6 milliarder kroner. Bitcoins er tilgængelige for alle og enhver, og kan blandt andet købes på coinbox.dk.

Fordele ved bitcoins

Man kan dog begynde at undre sig lidt, for når man betaler penge for at bruge Bitcoins som valuta, hvorfor betaler man så ikke bare for et produkt med rigtige penge i stedet for? Det findes der mange gode svar på.

Investerer man i Bitcoins, har man ifølge coinbox.dk automatisk en ny og sikker digital valuta, som giver alle adgang til en gratis wallet. En wallet er en virtuel pung, der kan installeres på computer, telefon eller tablet, og det betyder altså også, at Bitcoins rigtig let kan bruges på enhver af disse enheder. Derudover kan man også sende Bitcoins på tværs af landegrænser næsten omkostningsfrit, hvilket man altså ikke altid kan med normale penge. Bitcoin er digitalt, og bliver derfor hele tiden fornyet og udviklet af frivillige udviklere, firmaer og blockchainnetværker. En anden fordel med Bitcoins er, at de ikke kan spores. Alle normale pengeoverførsler kan spores, og man kan altså ikke gøre noget privat, men Bitcoins er derimod anonymt.

Der arbejdes på at udbrede fænomenet Bitcoins i Danmark samt på at gøre det tilgængeligt for alle, der er interesserede. Læs mere om Bitcoin her.

DEL

Kommentarerne er lukket.