Fodertip: Vælg det rigtige foder til din hamster

0

Når det kommer til hamsterfodermarkedet er det meget stort, og det kan være svært at orientere sig. Sådan behøver det dog ikke at være eftersom, at hamstere er nærmest altædende, og spiser det meste der bliver sat foran dem, eller hældt op i deres madskål. Når det så er sagt, så er det ikke alt, der er lige godt for din hamster og du bør sætte dig lidt ind i hvilke næringsstoffer, der bør indgå i din hamsters foder.

Hvad din hamster har brug for, kan variere en smule alt afhængigt af racen, så læs op på hvilken race din hamster er, før du køber nyt foder til den.

Hvad har min hamster brug for?

Når det kommer til hamsterfoder, så kan du købe en masse forskellige, ganske udmærkede færdigblandinger. Her får du et godt grundfoder til din hamster, som er nem at give til hamsteren, og hvor den får det meste af hvad den har brug for. Der kan dog være brug for, at blandingen bliver blandet op med en smule ekstra, alt afhængigt af din hamsters race og alder.

Du kan også nemt finde blandinger, som passer perfekt til netop din hamster. For eksempel kan du finde blandinger, der både har høje protein indhold eller er rig på fibre. Lige meget hvilken hamster du har, så er du garanteret at finde en hamsterfoder, som din hamster vil synes om.

Find foder, der passer til din hamster!

Når man vælger foder, så er det vigtigt, at man finder et foder, som indeholder de samme næringsstoffer som hamsteren ville spise i naturen. Dette afhænger en smule af hamsterens race.

For eksempel lever guldhamsteren primært af frø og insekter i naturen. Det betyder også, at et kan være en god ide at inkorporere nogle frø og nogle insekter i ny og næ, så foderet kommer en smule tættere på hvad hamsteren spiser i naturen.

Dværghamsteren derimod spiser både animalsk og plantebaseret kost i dens naturlige habitat. Derfor kan det være en god ide, at give den lidt frugt og lignende ved siden af den almindelige kost. Der er ingen grænser for hvad dværghamsteren spiser, når det kommer til frugt, og det vil gøre den lykkelig at få lidt frugt engang imellem.

Det er dog ikke en god ide at give din hamster alt for mange nødder. Det er det ikke fordi, at nødder har et relativt højt fedtindhold, og din hamster kunne begynde at tage på. Så selvom de elsker dem, er det en god ide at holde nødderne lidt på afstand.

DEL

Kommentarerne er lukket.