Uddannelsestip: Fire tips til bedre karakterer i skolen

0

Der er rigtigt mange børn, unge og voksne, som drømmer om bedre karakterer i skolen. Du hører måske til blandt den voksne gruppe af studerende, som ønsker at løfte deres karaktergennemsnit til et endnu højere niveau. Vi bringer her et uddannelsestip, som kort og godt handler om, hvordan du kan bære dig ad med at få bedre karakterer. Det er tips, som du kan benytte dig, uanset om du er i gang med en ungdomsuddannelse, videregående uddannelse eller voksenuddannelse.

1. Prioriter din uddannelse

Du kommer med al sandsynlighed aldrig til at få de karakterer, du drømmer om, hvis du ikke prioriterer din uddannelse højt nok. Du skal først og fremmest møde op til undervisningen, så du ikke går glip af vigtig viden. Endvidere skal du sørge for at sætte tid af til at lave lektier og afleveringer, så du har bedre forudsætninger for at følge med. Hvis du ikke laver dine lektier, så vil du opleve, at du vil få sværere ved at følge med.

2. Få lektiehjælp og privatundervisning

Du kan overveje at få privat lektiehjælp og privatundervisning, hvis du føler, at du har brug for mere hjælp, end hvad dine lærere og forældre kan tilbyde dig. Du bliver ikke nødvendigvis klassens klogeste elev, blot fordi du får privatundervisning, men det kan ikke desto mindre være meget nyttigt. Hvad enten du har svært ved matematik, engelsk, spansk eller dansk, så kan du få professionel hjælp. Der er intet pinligt ved at få hjælp til lektielæsning, da det blot er et tegn på, at du tager skolen seriøst.

Du kan søge efter følgende, hvis du gerne vil finde en professionel lektiehjælper:

  • lektiehjælp gymnasie
  • lektiehjælp folkeskole

Folkeskoleelever og gymnasieelever har rig mulighed for at blive undervist af professionelle undervisere, som er tålmodige og dygtige til at lære fra sig. I dag kan man sagtens få lektiehjælp og privatundervisning uden at skulle finde de store pengesedler frem fra pungen.

3. Deltag i undervisningen

Den dygtige elev med høje ambitioner vil sørge for at gøre sig positivt bemærket i undervisningen. Du skal også deltage i undervisningen, hvis du gerne vil indkassere topkarakter på topkarakter. Hvis du føler, at du har noget at bidrage med, så ræk hånden op og overbevis din lærer om, at du har styr på tingene. Hvis du mod forventning ikke har forberedt dig til undervisningen, så skal du følge ekstra godt med og skrive noter. Hvis du ikke har noget at bidrage med, så forhold dig roligt og undgå at forstyrre de andre elever.

4. Vær åben over for kritik

Hvis du ikke får de karakterer, som du drømt om, så vær åben over for kritik. Du har lov til at blive skuffet, men du skal ikke give op, fordi du oplever lidt modgang. Får du en utilfredsstillende karakter, så skal du være fokuseret på, hvad du kan gøre bedre næste gang. Betragter du kritik som noget positivt frem for noget negativt, så vil du have bedre forudsætninger for at klare dig godt i uddannelsessystemet.

Den simple opskrift på håndtering af kritik: Spørg din lærer, hvad du kunne have gjort bedre -> Tag kritikken til dig – Gør det bedre næste gang.

spo

DEL

Kommentarerne er lukket.