Tandlægetip: Sådan finder du de bedste tandlægepriser

0

Når du skal have lavet en større tandbehandling, er det ikke uvæsentligt, hvad prisen bliver. I forvejen er det nemlig dyrt at gå til tandlægen, fordi tandbehandling ikke er gratis, ligesom besøgene hos lægen er det.

Her får du derfor en række gode råd til at finde de bedste tandlægepriser, så du ikke ender med at betale for meget for et flot og velplejet tandsæt.

Faste tandlægepriser på bestemte behandlinger

De mest almindelige tandbehandlinger har faste priser. Det har de, fordi der er lavet såkaldte honoraraftaler med den offentlige sygesikring. Målet med de faste priser er, at det offentlige altid yder et tilskud i samme størrelse til alle, uanset hvor de vælger at gå til tandlægen.

Det drejer sig for eksempel om tandrensning, undersøgelse for paradentose, regelmæssige tandeftersyn samt udvalgte fyldninger og rodbehandlinger.

Skal du have foretaget en tandbehandling af denne type, er der derfor ikke grund til at lede efter de bedste tandlægepriser, da disse er ens, uanset hvor du vælger at blive behandlet.

Variable priser fra tandlæge til tandlæge

På andre behandlinger kan det derimod godt betale sig at undersøge de gældende tandlægepriser hos hver enkelt tandlæge. På behandlinger som det offentlige ikke yder tilskud til – eller de behandlinger som tandlægen selv har mulighed for at fastsætte priserne på – kan disse nemlig variere.

Enten som en del af den almindelige konkurrence om at fastholde patienter eller for at kunne benytte de fyldningstyper eller materialer, tandlægen selv ønsker at arbejde med. Der er nemlig forskel på kvaliteten og priserne på de forskellige tandkroner, implantater og redskaber der bruges til behandlingen.

Behandlinger der typisk har individuelle tandlægepriser fra klinik til klinik, er indsættelse af implantater og fremstilling af bideskinner.

Skal du have foretaget et større indgreb, kan der derfor være mange penge sparet ved at undersøge de forskellige tandlægepriser, inden du sætter dig i tandlægestolen.

3 tips til at finde de bedste tandlægepriser

Når du skal finde de bedste tandlægepriser, er der 3 ting du bør være opmærksom på:

Bed om et overslag

Du har ret til at få et skriftligt prisoverslag på din tandbehandling, hvis prisen overstiger 2.500 kroner, når et eventuelt tilskud fra det offentlige er fratrukket.

Med et prisoverslag har du mulighed for at sammenligne priserne hos de forskellige tandlæger og samtidig er det en sikkerhed for dig som patient, hvis der skulle blive diskussion om prisen efter behandlingen.

Ændrer din behandling sig undervejs, og har det indflydelse på prisoverslaget, skal din tandlæge tilbyde dig et nyt revideret, skriftligt prisoverslag, så du ikke bliver overrasket over slutprisen.

Kvalitet og pris hænger ofte sammen

Hvis prisen på en tandbehandling er meget billigere end de tilbud, du ellers har indhentet, skal du være opmærksom på, at det kan skyldes andre ting end almindelig konkurrence.

Måske er tiden i tandlægestolen kortere og behandlingen måske som følge deraf ikke så omhyggelig. Det kan også være kvaliteten af implantatet eller tandbroen er af dårligere kvalitet end på andre klinikker. Nogle tandlægepriser er også lavere, fordi enkelte tillægsydelser ikke er regnet med – som for eksempel bedøvelse eller supplerende forebyggende behandling.

Når du sammenligner tandlægepriser, er det derfor en god ide at spørge ind til, hvad din behandling indeholder – og er prisforskellen meget stor, så vær skeptisk. En billig tandbehandling er ikke meget værd, hvis den skal gentages efter få år.

Lave tandlægepriser fås også i Danmark

Mange har den opfattelse, at det er billigere at tage til tandlægen i Tyskland. Faktum er dog, at det hos udvalgte tandlæger er billigere at blive i Danmark – og at tyskere syd for grænsen faktisk rejser den modsatte vej for at få tandbehandling i Danmark. Det oplever især tandklinikker i Sønderjylland.

Nogle patienter vælger i stedet at tage til tandlæge i Polen, Ungarn eller andre østeuropæiske lande for at få billigere tandlægepriser. Skal du have lavet et meget stort indgreb, kan det i nogle tilfælde godt betale sig.

Det er dog vigtigt at indregne omkostningerne til fly, hotel og tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med de fridage der kræves i den samlede pris. En billigere tandbehandling kan hurtigt ende med at blive dyrere i sidste ende, når alle udgifter lægges sammen.

DEL

Kommentarerne er lukket.