Studietip: Sådan kommer du gennem studiet uden at gældsætte dig

0

Det er en skrøne, at man ikke kan overleve studietiden uden at optage et eller flere lån. Det kan man nemlig sagtens, hvis man har styr på sin økonomi og ikke fråser med pengene.

I dette blogindlæg vil vi komme med vores bedste input til, hvordan man kan få sine penge til at række til alle de faste og variable udgifter, så man ikke er nødsaget til at låne penge. Der findes ganske rigtigt billige måder at låne penge på, men det optimale vil selvfølgelig være, hvis man slet ikke behøver at optage lån i studieperioden.

Læg et budget

Et budget er som bekendt en plan for, hvordan de forventede indtægter skal deles ud på de forskellige udgiftsposter. Budgettet er med til at sikre et godt overblik, og netop overblikket er en vigtig faktor, når vi taler om økonomi.

Dine indtægter består formentlig af statens understøttelse og løn fra et fritidsjob. En stor del af disse indtægter skal bruges til at dække udgifter til husleje, el, vand, varme, mad, frisørbesøg, caféture og meget, meget mere.

Optimalt set skal der være en god balance mellem dine indtægter og udgifter. Er der ikke det, så skal du enten skære ned på dine udgifter eller forsøge at øge din indtægt – for eksempel ved at få et ekstra job.

Spar penge på shopping

Danske studerende er ikke kun kendte for at bruge mange penge på cafébesøg, byture og skønhedsbehandlinger, men også for at spendere formuer på shopping. De unge forbrugere er især glade for at købe tøj, sko, hårprodukter, elektronik og mobiltilbehør. Den gennemsnitlige unge forbruger handler på nettet, hvor man mere eller mindre er sikret et stort udvalg og lave priser på alverdens produkter.

Du kan via onlinerabatter.dk blive klogere på, hvordan du kan spare penge på online shopping. Her finder du en masse attraktive rabatkoder samt tips og tricks til at opnå store besparelser på tøj og meget mere.

Sælg ud

Mangler du penge til nye studiebøger, en uforudset tandlægeregning eller noget helt tredje, som du ikke umiddelbart har råd til at finansiere, så kan du skaffe penge ved at sælge ud. Du kan for eksempel sælge dit aflagte tøj eller dine gamle studiebøger. Det er et faktum, at mange studerende ejer både tøj og elektronik, som de aldrig får brugt, så mon ikke det også gælder dig? I så fald bør du sælge det og få nogle penge i kassen. Genbrug er godt for både din pengepung og vores miljø, hvorfor du med fordel kan tømme både skabe og skuffer for aflagte ting og sager.

DEL

Kommentarerne er lukket.