Studietip: Meld dig ind i en a-kasse under din studietid

0

Vi deler for første gang i bloggens levetid et studietip, så vi vil anbefale dig at læse med, hvis du er studerende. Der er mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse som studerende, hvilket du kan forvente at læse meget mere om.

Hvorfor skal jeg melde mig ind i en a-kasse?

Der er tonsvis af fordele ved at melde sig ind i en a-kasse som studerende, hvilket vi gerne vil gøre dig klogere på. Vi gennemgår de vigtigste fordele nedenfor, så du nemmere kan vurdere, om det kan betale sig at tegne et medlemskab:

  • Det er gratis – Det er næsten altid gratis et tegne et medlemskab i en a-kasse, hvis man er under uddannelse. Du har altså intet at miste ved at tegne et medlemskab, da du ikke skal betale kontingent eller andet.
  • Du kan få dagpenge efter din uddannelse – Du kan i princippet få udbetalt dagpenge allerede dagen efter, du har afsluttet din uddannelse. Det kræver blot, at du melder dig ind i a-kassen mindst et år, før du er færdig med dit studie. Du kan også vælge at melde dig ind på et senere tidspunkt, men så kan du ikke få udbetalt dagpenge med det samme.
  • Der er mange medlemsfordele – Du kan optjene retten til dagpenge, hvis du melder dig ind i en a-kasse, men det er ikke den eneste fordel. Der kan nemlig også være andre medlemsfordele, som du skal sætte pris på. Det omfatter ikke mindst rådgivning og sparring, attraktive rabatter og meget mere.

Billigakasseguide.dk giver dig et samlet overblik over danske a-kasser for studerende. Du kan således finde ud af, hvilke a-kasser der henvender sig til studerende. Du kan med sikkerhed finde en troværdig a-kasse for studerende via internettet.

Vælg en faglig a-kasse

Det vil altid give god mening at vælge en faglig a-kasse, som har specialiseret sig i den branche, du forventer at beskæftige dig med i fremtiden. Det kunne være pædagogik, markedsføring, undervisning eller noget helt fjerde.

Det er fordelagtigt at vælge en faglig a-kasse, da du vil kunne få kompetent rådgivning og sparring. Du vil f.eks. kunne få hjælp til at skrive den perfekte jobansøgning og få hjælp til at finde dit drømmejob.

Det koster som regel en smule mere at være medlem af en faglig a-kasse sammenlignet med en tværfaglig a-kasse, men det vil som sagt ikke berøre dig, så længe du er under uddannelse.

Tegn et medlemskab i dag

Du skal som studerende forholde dig til rigtigt mange ting i hverdagen – alt fra undervisning og eksamenslæsning til fritidsjob og indkøb. Det kan være svært at finde tid til det hele, men du bør alligevel unde dig selv at tegne et medlemskab i en a-kasse.

Det tager ikke meget mere end et par minutter at tegne et medlemskab, så hvorfor ikke få det gjort med det samme?

DEL

Kommentarerne er lukket.