Sportstip: Tre gode grunde til at starte til kampsport

0

Sundhedsstyrelsens klare anbefaling går på at røre sig 30 minutter om dagen, men der stilles naturligvis ingen krav til, hvilken form for sport og motion du skal dyrke.

Hovedparten af danskerne dyrker enten fitness, fodbold, håndbold, golf eller ridning, men der findes altså også mange andre sportsgrene. Det er bl.a. relevant at fremhæve kampsport, da det er en meget interessant sportsgren. Du får nu mulighed for at blive klogere på, hvilke gode grunde der er til at starte til kampsport.

Nævneværdige fordele ved kampsport

Der vil altid være nogle, som er mere lærenemme end andre, men det er et faktum, at alle kan lære at praktisere kampsport. Det kræver blot træning, træning og mere træning, så hvorfor ikke starte allerede i morgen?

  1. Få nye bekendtskaber – Melder du dig ind i en kampsportsklub, vil du få mange nye bekendtskaber, som meget vel kan udvikle sig til solide og vedvarende venskaber.
  2. Forbrænd mange kalorier – Dyrker du intensiv kampsport, så kan du forbrænde mange hundrede kalorier i løbet af et træningspas. Der er med andre ord tale om effektiv cardio.
  3. Lær at forsvare dig selv – Havner du en dag i en voldelig situation, vil det være en kæmpe fordel, hvis du kan forsvare dig selv. Der er desværre mange voldelige mennesker i vores samfund, hvorfor man bør være forberedt på enhver situation. Selvom du mestrer selvforsvar på højeste niveau, så bør du naturligvis undgå situationer, hvor du er nødt til at forsvare dig selv.

Er der virkelig kun tre gode grunde til at starte til kampsport? Nej, der er mange flere grunde, men dem må du høre om en anden god gang.

Kampsport er ikke bare kampsport. Der findes mange forskellige discipliner inden for kampsport, så din første opgave er at finde ud af, hvilken disciplin der tiltaler dig mest. Judo gi er blot en af de former for kampsport, der er værd at stifte bekendtskab med. Judo gi er ikke den mest anerkendte disciplin, men giv det en chance alligevel.

DEL

Kommentarerne er lukket.