Sparetip: Sådan får du mest for dine penge, når du handler på nettet

0

Danskerne har taget nethandlen til sig. Det viser utallige undersøgelser, som påpeger, at flere danskere end nogensinde før foretager deres indkøb på nettet, og det drejer sig om alt fra elcykler og dagligvarer til rejser og tøj. Der findes stort set ikke det, du ikke kan købe på internettet. Det er nemt, det er billigt, og så er det i de seneste par år blevet væsentligt nemmere at skille de brodne kar fra de reelle webshops, selvom der selvfølgelig stadig findes svindlere. I denne artikel har vi samlet en række råd til dig, der gerne vil have mest muligt ud af dine penge, når du handler online.

Brug rabatkoder, og spar penge

Nettet bugner med rabatkoder, der giver dig mulighed for at få procenter på dine køb. Det er selvsagt ikke nogen dårlig forretning, men du skal alligevel være opmærksom. For hvordan finder du disse rabatkoder, og hvordan kan du være sikker på, at du har den kode, der giver dig mest mulig rabat? Der findes heldigvis et hav af hjemmesider, som gennemtrawler nettet for rabatkoder, og det er din redning. På denne måde slipper du for selv at skulle lede internettet tyndt for at finde en rabatkode. Besøg fx lånet.dk, der samler rabatkoder fra alverdens hjemmesider og webshops, så du kan spare penge, når du handler online.

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få besked om tilbud

Vil du spare penge, er det oplagt, at du skal købe, når varen, du har udset dig, er på tilbud. Men du kan selvfølgelig ikke sidde og overvåge mange hundrede varer for at være sikker på at opdage, når en af dem er på tilbud. De fleste hjemmesider og webshops har derfor gjort det nemt at overvåge deres varer. Det kræver blot, at du enten opretter en bruger og sætter tingene på din ønskeliste eller tilmelder dig forretningens nyhedsbrev. Så får du automatisk besked om, når en eller flere af dine foretrukne varer er på bud.

Prut om prisen – også på nettet

Det er ikke forbudt at forhandle om prisen på en webshop – snarere tværtimod. Har du fundet noget, du gerne vil købe, men mener du ikke, at prisen er fordelagtig nok, skal du ikke holde dig tilbage fra at prutte om prisen. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Det kræver ikke meget af dig. Du kontakter blot webshoppen via mail eller telefon og henviser til det produkt, du gerne vil købe. Du bør selvfølgelig ikke underbyde webshoppen – det kommer der sjældent noget godt ud af. Der er dog intet i vejen for, at du kan forsøge at skaffe fem-ti procent rabat. Hvis det ikke lykkes, kan du altid forsøge dig med konkurrenten og evt. vende tilbage til den første webshop med det tilbud, du har fået hos nabobutikken. Du kan også tilbyde at samle flere af dine køb hos dem – så kan de også se en fidus i at holde på dig som kunde og måske give dig et par procenter.

DEL

Kommentarerne er lukket.