Sikkerhedstip: Tre tips til at skabe en tryggere hverdag

0

Spo1

Danmark er på mange måder et velfungerende land, hvor man kan færdes trygt på både gader og stræder samt i eget hjem. Dog registreres der desværre både indbrud og overfald på ugentlig basis, hvorfor man alligevel ikke kan føle sig helt tryg.

Er du mere end almindeligt bekymret for at blive overfaldet på gaden eller få ubudne gæster i dit hjem? Så skal du skride til handling. Ingen fortjener at føle sig utrygge. Drømmer du om mere tryghed i hverdagen? Så vil de tre tips være som skrevet til dig. De kommende tips kan bruges af alle uanset alder, køn og kropsbygning.

Lær selvforsvar

Selvforsvar handler som bekendt om at forsvare sig selv fysisk mod overfald. Du bliver 7-9-13 aldrig overfaldet, men skulle det ske, så vil det selvsagt være en enorm fordel, hvis du ved, hvordan du skal forsvare dig selv.

Selvforsvar bør ikke forveksles med kampsport, da det ikke er det samme, selvom nogle af teknikkerne går igen ved begge discipliner. I selvforsvar lærer du ikke blot at parere og afværge angreb, men også at bevare overblikket i tilspidsede situationer. Det er vigtig læring, idet man helst ikke skal gå i panik i en overfaldssituation.

På de fleste selvforsvarshold træner man både nærkamp, meditation og fysik. Er du indstillet på at lære at mestre selvforsvar? Så meld dig på et af de mange hold i dit nærområde.

Køb en overfaldsalarm

Uanset om du kan selvforsvar eller ej, så kan du med god samvittighed købe en overfaldsalarm. Det er både nemt og effektivt at bruge en overfaldsalarm i en nødsituation, hvorfor det er værd at købe denne lille enhed, som kan opbevares i lommen.

En overfaldsalarm fungerer på den måde, at den udsender en øredøvende sirene, når du trækker splitten ud. Den øredøvende sirene får de fleste overfaldsmænd til at forsvinde med lynets hastighed, men forsvinder din overfaldsmand mod forventning ikke, så kan du glæde dig over, at sirenen kan høres over 100 meter væk. I dag forhandles der rigtig mange fine overfaldsalarmer til under to hundrede kroner, så det er ikke en kæmpe investering.

Brug din sunde fornuft

Foruden at lære selvforsvar og købe en overfaldsalarm kan du også skabe øget tryghed i hverdagen ved at bruge din sunde fornuft. Herunder får du en række fornuftsbaserede tips:

  • Gå ikke alene efter mørkets frembrud
  • Luk ikke fremmede ind i dit hjem
  • Hold dig så vidt muligt til befærdede gader og stræder (så du ikke føler dig alene og udsat)
DEL

Kommentarerne er lukket.