Privattip: Få professionel rådgivning samt økonomisk støtte med en a-kasse

0

Betalt indhold

Det er godt at være medlem af en a-kasse, da denne kan sikre dig økonomisk, hvis du en dag skulle være så uheldig at miste dit job fra den ene dag til den anden. Herudover giver en a-kasse samtidig et indgående kendskab til medlemmernes fag og brancher, så du har mulighed for at være langt bedre stillet på det danske arbejdsmarked efterfølgende.

Mange danskere er af den opfattelse, at en a-kasse blot er en økonomisk støtte, men den er så meget mere end det. Den kan nemlig være med til at skabe et rigtig godt samspil mellem dig selv og det danske arbejdsmarked, hvad end du er i job eller uden. Som medlem af en a-kasse får du altid mulighed for at vende dig til professionelle rådgivere, hvis du eksempelvis skulle få brug for viden om arbejdsmarkedet for dit fag, eller hvis du blot ønsker input om dine specifikke karrieremuligheder. Du kan desuden tilmelde dig forskellige møder, der alle har som fokus at gøre dig klogere på din egen situation, dine ønsker til dit arbejdsliv samt dine jobmuligheder.

Det er a-kassens vigtigste opgave at…

Det har rigtig mange fordele at være medlem af en a-kasse, og én af a-kassens mest fornemme opgaver er bl.a. at have et grundlæggende kendskab til sine medlemmers kompetencer og sparre med dem, så de kan komme videre i deres arbejdsliv og til sidst ende ud med et nyt og spændende job med en masse nye udfordringer. Dette får du bl.a. gennem sparring på dit CV og din jobansøgning samt de forskellige møder, du kan melde dig til. For rigtig mange a-kasser er det også vigtigt at have et godt bånd til de danske virksomheder, så de lettere vil kunne skabe kontakt mellem dig og din kommende arbejdsplads. Ganske enkelt giver et medlemskab hos en a-kasse en helt særlig tryghed, i og med at du både er sikret økonomisk tryghed, såfremt du en dag står uden job i en periode, men også fordi en a-masse kan være med til at guide dig vej til et nyt job og give dig det indgående kendskab til branchen, som du har brug for.

Hvornår det er godt at være medlem af en a-kasse

Et medlemskab i en a-kasse er ikke blot relevant for dig, der er ledig. Det er særligt også relevant for alle nyuddannede, da en a-kasse kan være med til at lære dig alt om dit fag og den branche, du snart bliver en del af. Herudover er der også mange fordele at drage af et medlemskab, når du er i job, da dette vil kunne bane nogle helt nye veje for dig i dit arbejdsliv, så du kan finde den rigtige retning. Dette gøres bl.a. gennem personlig rådgivning, inspirationsmøder, lønsikring osv. Endelig er det også relevant at tale om a-kasse som selvstændig, da en a-kasse vil kunne være med til at fremme dine specifikke ønsker til arbejdslivet, og herudover vil du kunne få nytte af den til bl.a. professionel rådgivning samt sparring, såfremt du en dag bliver ledig. Du kan læse meget mere om medlemskab i en a-kasse ved at a-kassen FTFa.

spo

DEL

Kommentarerne er lukket.