Pengetip: Fire brugbare lånetips

0

Spo1

Stort set alle fagrelevante statistikker og undersøgelser fortæller, at vi danskere er glade for at låne penge. Der bliver i hvert fald udstedt adskillige tusinde lån, heriblandt forbrugslån og kviklån hver eneste uge.

Er du løbet tør for penge, men er du ikke villig til at opgive dine drømme, så skal du slå koldt vand i blodet og danne dig et overblik over mulighederne, før du gør andet. Du kan i første omgang læse denne guide, hvor du får fire brugbare lånetips.

1. Optag ikke et lån, hvis du har eksisterende gæld

Det kan som udgangspunkt ikke anbefales at optage et lån, hvis man har eksisterende gæld. Såfremt du tidligere har fået udstedt et forbrugslån, som du fortsat betaler af på, bør du få den gæld ud af verden, før du ansøger om et nyt lån.

Det kan være svært at jonglere flere lån på samme tid, hvorfor du bør holde dig til ét lån ad gangen.

2. Dan dig et overblik

Overblik hører til blandt de vigtigste nøgleord, når det handler om lån.

Danner du dig et overblik over lånemarkedet og dermed dine muligheder, kan du øge chancen for, at din låneoplevelse bliver en god en af slagsen. Søg efter danske låneudbydere, indhent flere tilbud, vælg det ønskede lånetilbud og lån penge i dag.

3. Afklar eventuelle uklarheder

Spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Det er alfa omega, at du sørger for at afklare eventuelle uklarheder, inden du skriver under på en kontrakt og dermed binder dig til en juridisk aftale. Gennemlæser du den tilsendte lånekontrakt, og bliver du i tvivl om noget undervejs, så stil spørgsmål og få stillet din tvivl.

4. Benyt dig af betalingsservice

Formår du ikke altid at betale dine regninger til tiden, bør du benytte dig af betalingsservice, når du optager et lån. Betalingsservice kan nemlig sikre, at dine afdrag bliver betalt rettidigt, så du ikke får tilsendt rykkerbreve. Det tager få minutter at tilmelde sig betalingsservice, så få det gjort i dag i stedet for at udskyde det.

DEL

Kommentarerne er lukket.