Økonomitip: Sådan forbereder du dig på uønskede overraskelser

0

Spo1

Uanset hvor mange kræfter du lægger i at udarbejde et detaljeret og gennemsigtigt privatbudget, så kan du aldrig gardere dig helt mod uforudsete udgifter.

Går tørretumbleren i stykker, bryder bilen sammen, eller sker der en helt tredje uforudset hændelse, så kan du havne i en rigtig svær situation, hvis du ikke har forberedt dig. Derfor råder vi dig til at lægge en plan.

De mest almindelige uforudsete udgifter

De færreste mennesker kan sige sig helt fri for uforudsete udgifter, men det er da ingen hemmelighed, at nogle er mere uheldige end andre. En nyere undersøgelse viser, at uventede udgifter rammer omkring 2 ud af 3 danskere. Blandt de mest almindelige uforudsete udgifter finder man følgende:

  • Ekstra varmeregninger
  • Defekt elektronik
  • Spontane tandlægebesøg
  • Parkeringsafgifter og bøder

Disse udgifter kommer som regel på de mest ubelejlige tidspunkter.

En opsparing bør være obligatorisk

Det er sund fornuft at spare op til uventede udgifter, idet det er dyrt ikke at betale sine regninger med det samme. Betaler du ikke dine regninger rettidigt, så kan du risikere at få tilsendt dyre rykkerbreve og måske endda blive registreret som dårlig betaler. Det er nok ikke lige det, du drømmer om, men det er ikke desto mindre, hvad du risikerer, hvis du ikke vælger at spare op. Spørgsmålet er så bare, om du tør at løbe risikoen?

En opsparing giver ro i hverdagen og er desuden med til at sikre, at dit privatbudget ikke vælter, hvis du mod forventning får brug for ekstra penge.

Lån dig ud af problemerne

Det er et reelt problem at sidde med en eller flere regninger, som man ikke har råd til at betale. For at undgå unødig stress og bekymringer opfordres du til at finde en løsning hurtigst muligt. En løsning kan evt. være, at du låner de fornødne penge af venner eller familie.

Har dine venner eller familie ikke mulighed for at låne dig de penge, du har brug for, så kan du låne penge på nettet. Det kan du gøre ved at besøge følgende hjemmeside, hvor du nemt og hurtigt kan ansøge om det ønskede lån. Du kan med fordel ansøge om et kviklån, hvis du ønsker at låne et mindre beløb.

En af de gode ting ved at låne penge online er, at du helt selv bestemmer, hvad pengene skal gå til. Du kan eksempelvis bruge pengene på et nyt fjernsyn, en ny vaskemaskine eller en ny trampolin til haven. Der bliver under normale omstændigheder ikke spurgt ind til lånets formål.

DEL

Kommentarerne er lukket.