Økonomitip: Sådan får du økonomien til at hænge sammen i juletiden

0

Spo1

Julen er en dyr tid for alle. Det er en kendsgerning, men der er trods alt ingen grund til at lade sig ruinere.

Dette økonomitip skal som bekendt handle om, hvordan du kan styre din privatøkonomi i julen. Det er i den anledning, at vi bl.a. vil komme ind på, hvordan man lægger et julebudget. Skal din privatøkonomi blive klar til jul, så skal du læse denne artikel.

Læg et julebudget

Du har sikkert hørt om privatbudgetter, rejsebudgetter og boligbudgetter, men hvad med julebudgetter? Det er de færreste danskere, som vælger at lægge et julebudget, hvilket er en skam. Et budget, i dette eksempel et julebudget, kan nemlig gøre den økonomiske del betydeligt nemmere at håndtere.

Noget af det første, du skal gøre, er at planlægge dine udgifter. Din opgave er at finde ud af, hvor mange penge du skal bruge i juletiden.

Herunder har vi udarbejdet en kort liste over de mest almene udgiftsposter:

  • Mad og drikke
  • Julepynt
  • Gaver
  • Beklædning (julemandskostume, nissehuer o.l.)

Spar op til juletiden

Har du svært ved at forestille dig, hvordan du skal få råd til at finansiere både julegaver, julepynt og julemad, så bør du lige tage en dyb indånding og puste ud. Herefter skal du kontakte din personlige bankrådgiver, som kan hjælpe dig med at oprette en ny opsparingskonto. Du kan og bør allerede nu begynde at spare op til næste års jul.

Selvom du gerne vil forkæle dig selv og din nærmeste familie, så bør du ikke bruge rub og stub af din opsparing, da der også skal være penge til uforudsete udgifter i januar. Gem en sjat penge for en sikkerheds skyld.

Lån til julegaverne

Dyre gaver vækker ikke nødvendigvis større glæde end billige gaver, men man kan ikke komme uden om, at det er dyrt at købe julegaver til den nærmeste familie. Slår din løn og evt. opsparing ikke til, så kan du optage et lån. At låne sig til flere penge betyder naturligvis, at man sætter sig i gæld, men hvis du mener, at din økonomi kan bære det, så er det ikke farligt på nogen måde.

Du kan besøge gode-laan.dk, hvis du ønsker at låne penge til julegaver, julemad eller noget helt tredje. Du bestemmer selv, hvad pengene skal gå til. Optag et forbrugslån eller kviklån, hvis du har brug for pengene hurtigt.

DEL

Kommentarerne er lukket.