Økonomitip: Hvad er nøglen til økonomisk succes?

0

Tit og ofte er den første ting man tænker på, hvordan man håndterer sine penge. Dette indebærer både dine udgiftsvaner, opsparinger, planlægning og investering. Det er emner som disse der kan hjælpe dig med at leve et mere økonomisk frit liv fremadrettet. For at sikre, at man er på rette vej og tager de rigtige beslutninger, samt finansielle investeringer, kan man være nødt til at få en personlig finansrådgiver.

En finansiel rådgiver giver kunderne forslag og kan hjælpe dig med at nå bestemte mål, du har (f.eks. køb af hus eller bil). De kan også hjælpe dig med dine pensionsplaner, samt hjælpe med at vurdere din investeringsportefølje eller skræddersy en til dig og meget mere.

Du skal dog være varsom med hvem du vælger, da valget af den rette rådgiver er en stor og afgørende faktor for, hvor godt stillet du er rent finansielt. Det er trods alt dem, der fortæller dig de bedste måder du kan forvalte dine penge på. Så hvordan vælger du den rigtige rådgiver?

Kvalifikationer og service

Først skal du vide lidt om hvilken slags hjælp du har brug for. Hvis du leder efter nogen til at hjælpe dig med at administrere dine penge, skal du for eksempel have en registreret investeringsrådgiver. For avanceret skatteplanlægning vil du skulle søge en certificeret offentlig revisor, også kendt som statsautoriseret revisor.

Hvis du ønsker omfattende planlægning, vurdering og porteføljestyring, er det bedste valg at få et velrenommeret og pålideligt team. Det ville helt sikkert hjælpe, hvis de allerede er helt kendt i deres branche. Uddannelse er godt, men at have reel erfaring med kunder er langt bedre.

Det ville også være en god idé at spørge den finansielle rådgiver, hvilke slags klienter de normalt arbejder med og / eller specialiserer sig i. Nogle rådgivere har en niche, som de har større succes med, og kan give dig bedre råd, hvis du tilhører den niche.

Baggrund

Bekymret for at ende i fedtefadet? Foretag altid et baggrundstjek på rådgiverne. Har de en ren straffeattest? Har nogen indgivet retssager mod dem? Er de nogensinde blevet undersøgt, selvom de var uskyldige? Det er alle spørgsmål, du bør spørge dem og dig selv. Du vil måske også gerne lave nogle andre baggrundstjek. Hvilke referencer benytter de? Tjek også deres personlige baggrunde.

Kontakt tidligere eller igangværende kunder, de arbejder sammen med. Hvorfor valgte de denne rådgiver? Spørg dem, hvordan oplevelsen var. Er de mere økonomisk succesrige på grund af de råd, de fik? Er de stadig på god fod med hinanden? Det kan give dig en god ide om, hvad du eventuelt kan stå over for.

Tag kontakt

En rådgiver, der er helt ærlig fra start af, høster mest tillid. De er ligetil og snakkesalige og fremlægger alle de forslag og planer, de har til dig og forvaltningen af dine penge. Du bør notere din samtale, når du mødes med en potentiel finansrådgiver. Var det mere ensidigt? Var det finansrådgiveren der tog styringen, eller spurgte de dig om din økonomiske situation, og om hvordan du vil blive hjulpet? Hvis de virkede rigtig interesseret i dig, så er det typisk et godt tegn.

De bør ikke være bange for at fortælle dig den hårde sandhed, hvis du træffer en dårlig beslutning. Ofte er det bedste råd, netop det råd hvor du måske ikke er helt enig, men at vælge en rådgiver med en lignende filosofi som din, kan måske være din bedste chance, hvis du ønsker at nå bestemte mål.

De bør også kunne forklare deres finansielle planer til dig, men med en mere dybdegående indsigt. Der er intet så irriterende som at blive udsat for terminologi, som du næsten ikke forstår.

Det er vigtigt at de finansielle rådgivere uddanner deres kunder om, hvad der sker. Det er vigtigt at de giver klar besked og fortæller hvorfor de laver bestemte forslag eller træffer de bestemte beslutninger de gør. Det er også vigtigt, at de sørger for at holde dig opdateret på markedet, og hvordan omverdenens begivenheder kan påvirke dine finansielle porteføljer – og din succes i det lange løb.

DEL

Kommentarerne er lukket.