Økonomitip: Guide til at blive gældfri

0

Er du træt af at skylde penge væk? Vil du gerne undgå at betale tårnhøje renter for dine lån? I så fald er der ikke andet for end at blive gældfri. Det er dog lettere sagt end gjort – særligt uden en tilrettelagt plan og den rette indstilling. Hvis du drømmer om en tilværelse som gældfri, så finder du herunder en række tips til at realisere netop dette.

1. Stop med at låne penge

Først og fremmest skal du stoppe med at låne penge. Det kan virke svært, men du er nødt til det, også selvom det er svært at få pengene til at række. Det første skridt mod en gældfri tilværelse er at stoppe med at optage mere gæld. Bed også gerne om et debetkort fremfor et kreditkort, hvis du har svært ved at styre dit forbrug.

2. Skru ned for dit forbrug

Du skal sætte dit forbrug ned. Det skal du gøre, da du skal finde penge i budgettet til at afdrage på din gæld. Skab derfor et overblik over din økonomi og udvælg én eller flere udgifter, der kan skæres fra eller ned. Når du skal sætte gang i din nye tilværelse, er det vigtigt, at du har en fast post i budgettet til gældsafvikling.

3. Pres ikke økonomien for hårdt

En af de største fejl folk begår, når de skal afdrage på deres gæld er at spænde livremmen for hårdt. Det kan betyde, at du får brug for at låne penge, fordi du pludselig ikke har flere, hvilket ikke er sjovt. Står du i RKI, så er det ikke billigt at låne penge. Er det noget, du gerne vil blive klogere på, så læs mere om RKI lån her.

4. Overvej et samlelån

I dag er der flere långivere, der tilbyder samlelån. Det er en god idé at samle dine lån til ét lån, så der ikke løber renter på flere forskellige lån, men derimod kun på ét. Er det noget, du overvejer, så klik på linket, hvor du kan læse mere om dine muligheder for et samlelån trods RKI: https://ecomia.dk/

5. Start en opsparing

Ikke nok med at du skal betale af på dine lån, så skal du også spare op. Har du ikke en opsparing, der kan give dig en vis sikkerhed, så kan du hurtigt havne i samme uhensigtsmæssige løbebane. Det er ikke nemt, men sparer du op, så lærer du dig selv at kontrollere dit budget, mens du kan glædes ved at se, at din opsparing vokser måned for måned.

DEL

Kommentarerne er lukket.