Lektietip: Hvordan motiverer jeg mit barn til at lave lektier?

0

Spo1

Lektielæsning er ikke jordens sjoveste aktivitet, men det er ikke desto mindre noget, som bare skal klares. Du kan som forælder få svært ved at få dit barn til at værdsætte lektier, men du kan da benytte dig af nogle forskellige teknikker, hvis du vil motivere dit barn.

Det er ikke kun dit ansvar, men du kan med fordel vise dig som en god forælder ved at skabe gode rammer om lektielæsningen. Dit barn skal lære, at det slet ikke er så slemt at lave lektier.

Planlæg lektielæsningen

Ligesom man planlægger legeaftaler, sportsaktiviteter, lægebesøg og meget andet, så bør man også planlægge lektielæsningen. I kan aftale, at der sættes 30 minutter af til lektielæsning hver dag. Det kunne være i tidsrummet 16:00-16:30 – eller et andet tidsrum som passer jer bedre.

Dit barn vil helt sikkert blive glad for en lektieplan, da planen vil være med til at sætte ekstra struktur på hverdagen. Tal med dit barn og din eventuelle ægtefælle om, hvilken løsning der er mest passende i jeres situation.

Brug et online værktøj

De fleste børn ville hoppe let og elegant over lektielæsningen, hvis de havde mulighed for det. Det hænger naturligt sammen med, at lektielæsning blandt eleverne ofte beskrives som en kedelig aktivitet, som hurtigt skal overstås eller helt undgås.

Vores råd går på at bruge et online værktøj til læring og lektiehjælp. Studido.com er en gratis lektietjeneste, som både du og dit barn vil blive glade for. Der er så mange muligheder med denne tjeneste, at det halve kunne være nok. Få adgang til tjenesten i dag og undersøg de mange muligheder.

DEL

Kommentarerne er lukket.