Lånetip: Tre gode tips til unge låntagere

0

Betalt indhold

At du er myndig og dermed har mulighed for at låne penge er ikke ensbetydende med, at du skal låne på livet løs. Du bør om ikke andet vide, at du har mulighed for at optage et lån, hvis det hele brænder på rent økonomisk. Er du ude efter et online lån, så besøg hjemmesiden her.

Mange unge mennesker finder det vanskeligt at skulle tage hånd om de mange nye økonomiske pligter, da man lige pludselig skal forholde sig til hidtil ukendte begreber som rådighedsbeløb, afdrag og betalingsservice. Det kan virke som en stor mundfuld, men husk på, at du ikke behøver at klare alt på egen hånd. Der er nemlig masser af gratis muligheder for at få hjælp.

Dan dig et økonomisk overblik

Det er aldrig hensigtsmæssigt at optage et lån, før man har dannet sig et økonomisk overblik. Du kan nemlig risikere at sætte dig selv i en meget svær situation, hvis du optager et lån, som du ikke har råd til at tilbagebetale. Forestil dig lige, hvor stressende og ubehageligt det må være at modtage det ene rykkerbrev efter det andet. Du ønsker med garanti ikke at havne i sådan en situation.

Det du helt konkret skal gøre er at lægge et budget, så du kan få et indblik over, hvor mange penge du tjener, og hvor mange penge du bruger hver måned. Det skal gerne være sådan, at dine indtægter er enten på samme niveau eller højere end dine udgifter. Ellers har du et overforbrug.

Tag en snak med en rådgiver

Har du svært ved at finde penge til husleje, mad, el og alle de andre udgiftsposter, så er det ikke altid den bedste løsning at optage et lån. Din tilbagevendende mangel på penge kan meget vel skyldes, at du prioriterer dine penge forkert. Det er eksempelvis ikke hensigtsmæssigt at klatte sine penge væk på byture og cafébesøg, hvis man har en tandlægeregning, som mangler at blive betalt.

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør låne eller ej, så bør du tale med en rådgiver. Det kan være din bankrådgiver, men det kan også være en anden uvildig rådgiver. Det vigtigste er, at du får talt med en person, der har forstand på privatøkonomi.

Optag et gratis lån

Du er helt sikkert blevet opdraget med, at alting koster penge, men så har dine forældre nok ikke vidst, at man kan låne penge helt gratis. Lige nu kan man optage et kviklån uden at betale hverken renter eller gebyrer. Det er et tilbud, som man kan benytte sig af som førstegangslåner.

DEL

Kommentarerne er lukket.