Lånetip: Svar på disse spørgsmål, før du optager et lån

0

I dag kan du låne penge uden at svare på en lang række spørgsmål, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du ikke kan gøre dig nogle overvejelser.

Selvom den valgte låneudbyder ikke stiller spørgsmål til dig som låntager, så kan du alligevel gøre klogt i at svare på visse spørgsmål i stedet for at tage skyklapper på, når du skal låne penge.

Hvor stort et lån har jeg brug for at optage?

Det giver ingen logisk mening at optage et lån, hvis du allerede har penge på kontoen og ikke påtænker at foretage en investering, hvor du har brug for en hjælpende hånd.

Det kan være fint at låne penge til en cykel, båd, computer eller seng, men før du optager et lån, bør du undersøge, hvor mange penge du mangler. Drejer det sig om 1.000, 2.500, 15.000 kr. eller et helt fjerde beløb?

Du kan (næsten) låne alle de penge, du har brug for, men det er ikke hensigtsmæssigt at låne flere penge end højst nødvendigt, da det er dyrt at optage lån.

Har jeg andre muligheder for at låne penge?

Hvis du mangler penge, så kan du naturligvis vælge at optage et lån, men du kan også overveje, om der findes andre lånemuligheder.

Er der mulighed for, at du kan låne penge af en ven eller kollega, så kan du typisk reducere dine omkostninger markant. Du skal dog være opmærksom på, at du i værste fald kan miste et venskab, hvis du låner penge, som du ikke formår at betale tilbage som aftalt.

Hvilke risici løber jeg ved at optage et lån?

Du løber som udgangspunkt ingen risici ved at optage et lån, hvis du blot sørger for at betale dine månedlige afdrag og leve op til dine øvrige forpligtelser.

Hvis du ikke betaler dine afdrag til tiden, så er det normal kutyme, at du skal betale rykkergebyrer, og det kan lynhurtigt blive dyrt. Vælger du tilmed at ignorere de tilsendte rykkerbreve, så er det ikke utænkeligt, at du vil blive registreret i RKI og Debitor Registret.

Ved jeg, hvad det vil sige at optage et hurtig lån?

Et hurtig lån kan umiddelbart lyde meget fristende, og det er det også til en vis grad.

Der er rigtig mange danskere, der optager hurtige lån, og det vil næppe komme til at ændre sig de første mange år. Det tager kun få minutter at optage et hurtig lån online, men du skal til gengæld være indstillet på, at lånet normalt skal tilbagebetales inden for få måneder.

De hurtigste lån er typisk også de dyreste, hvilket du skal skrive dig bag øret i stedet for at ignorere det faktum. Det skal dog nævnes, at det er muligt at optage et lån hurtigt og billigt, så hurtige lån er altså ikke altid de dyreste. Ingen regler uden undtagelser – heller ikke når det handler om penge og lån.

DEL

Kommentarerne er lukket.