Karrieretip: Gør din drøm om at blive vinimportør til virkelighed

0

Betalt indhold

Er du en vaskeægte vinelsker, og er du tilmed en dygtig forretningsmand, så har du måske en drøm om at blive vinimportør. Det er en drøm, som du kan vælge at gøre til virkelighed, hvis du er villig til at arbejde benhårdt og ikke er bange for at træde ind på et marked med megen konkurrence. I guiden kan du læse alt om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal importere og sælge vin.

Stift en juridisk virksomhed

Du kan tage det første vigtige skridt på vejen mod en succesfuld karriere som vinimportør ved at stifte en juridisk virksomhed. I dag er det pure simpelt at registrere en virksomhed, da det hele foregår digitalt. Når du har indtastet alle påkrævede oplysninger, bliver din ansøgning sendt til godkendelse. Der kan gå fra få dage og op til mange uger, før du får svar på din ansøgning. Føler du, at du allerede har ventet i lang tid, så kan du sagtens tillade dig at rykke for svar.

Tilmeld dig punktafgifter og emballageafgift

Du skal som udgangspunkt indberette både punktafgifter og emballageafgift, når du importerer vin til videresalg. Der er dog en bagatelgrænse for emballageafgiften, der er værd at tage højde for.

Du skal forbi SKATs hjemmeside for at tilmelde dig punktafgifter og emballageafgift. Her vil du kunne finde svar på alle dine ubesvarede spørgsmål vedr. registrering, frister, betaling, godtgørelse og andre relevante forhold. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i alt, hvad der vedrører afgifter.

Sæt kursen sydpå

Når alt det juridiske plads er på plads, kan du med god samvittighed sætte kursen sydpå. Det er oplagt at besøge nogle af de franske og italienske vinbønder, da du her vil kunne købe eftertragtede vine til fordelagtige priser. Efterfølgende kan du sætte kursen nordpå, hvor du kan sælge vinen videre – med god fortjeneste naturligvis.

Det er op til dig, om du kun vil sælge vin til venner og bekendte, eller om du ønsker at nå ud til et bredere publikum. Det afhænger i høj grad af, om du blot ser det som et fritidsprojekt, eller om det er noget, du ønsker at leve af på sigt.

Sæt også penge af til emballage

Selvom vinen er den vigtigste del, så skal der helst også være penge til emballage. Det er med veldesignet emballage muligt at sende forskellige signaler. Sælger du vinen i fine vinkartoner, så kan du give vinen et mere eksklusivt udtryk. Man bør ikke undervurdere, hvor stor effekt emballage kan have.

Der er mulighed for at købe vinkartoner til flot indpakning af vinflasker. De specialdesignede vinkartoner fremstilles i mange forskellige farver, størrelser og materialer. Bemærk at der ofte er mange penge at spare ved at købe et stort antal kartoner.

DEL

Kommentarerne er lukket.