Karrieretip: Drømmen om passiv indkomst – hvordan gøres det i praksis?

0

Mange drømmer om at have en passiv indkomst. Det er sandsynligt, at du også har tænkt på det. Det kan være dejligt at have en indkomst, der kommer af sig selv. Du kan gå rundt derhjemme i din pyjamas og drikke din morgenkaffe, mens pengene lige så stille tikker ind. Du tjener penge uden at tage af sted på arbejde.

Det er muligt at opbygge en passiv indtægt. Det er der efterhånden flere og flere mennesker, der har bevist.

Det kommer ikke af sig selv

Hvis du vil opbygge en passiv indtægt, skal du være klar over, at det ikke kommer af sig selv. Du er nødt til at arbejde først, og så kan du efterfølgende høste din passive indtjening.

Det kommer heller ikke bare lige over natten. Det kræver en indsats, og det tager noget tid. Der er noget, der skal bygges op, og det kan tage tid. Du skal også regne med at bruge noget energi på det. Til gengæld kommer der et tidspunkt, hvor du kan læne dig tilbage og nyde frugterne fra dit arbejde.

Flere tilgange

Der er flere tilgange til at opbygge en passiv indkomst. Hvis du vil opbygge en indtægt, du kan leve af, så er det en god idé at gøre flere ting. Det kan være svært at tjene nok penge på én ting. Så benyt dig af flere af tilgangene.

Du kan vælge én ting, som du starter med. Når du så er kommet godt i gang med det, og det kører lidt nemmere, så kan du arbejde på at opbygge det næste.

Når du skal starte på noget nyt, vil der være noget læring i starten. Du kan tjene penge på forskellige måder, men du skal først lære hvordan. Derfor kan der være meget arbejde lige i starten. Når du så er inde i processerne og arbejdet, så bliver det nemmere og du kan sætte det op til at være passivt.

Investér

En af tilgangene er at investere. Hvis du har lidt penge i forvejen, kan du få dem til at vokse. Det kan du ved at investere dem.

Der er flere ting, du kan investere i. Der er blandt andet aktier og obligationer, lån og ejendom. Du kan også investere i en investeringsforening.

Det kræver nogle penge at kunne investere. Du kan altså ikke starte helt fra scratch med at investere. Der er dog nogle ting, du kan investere i, selvom du kun har få penge til overs.

Sælg noget

Du kan også opbygge en indtægt ved at lave noget, du kan sælge. Det skal være noget, du kan sælge igen og igen. Fx en bog eller et kursus. Det er noget, du bare skal lave, og så kan du sælge det mange gange bagefter. Skriver du fx en e-bog, så er der lidt arbejde i at skrive den. Til gengæld kan du bagefter lægge den på den hjemmeside, hvor den automatisk kan sælge igen og igen. Sådan kan den med lidt arbejde blive til en kilde til passiv indkomst for dig.

DEL

Kommentarerne er lukket.