Interesserer du dig for virksomhedsdrift og investeringer, så vil du med garanti finde denne artikel interessant. Du kan nemlig blive meget klogere på, hvordan du med succes kan købe en dansk virksomhed.
Trin 1 – Valg af virksomhed
Der er nogle mennesker, som vil påstå, at alle virksomheder er til salg, hvis bare prisen er rigtig. Den påstand rammer måske ikke helt ved siden af, men du kan alligevel gøre klogt i at tage et kig på de virksomheder, som allerede er blevet sat til salg.
I dag findes der flere professionelle mæglere og rådgivere, som kan hjælpe dig med at foretage de helt rigtige investeringer. NYCO er en af de virksomhedsmæglere, som kan bryste sig af mange års erfaring i branchen.
- Virksomheder til salg (se nærmere på de aktuelle muligheder)
Trin 2 – Brug tid på at forberede dig
Virksomhedsopkøb handler ikke blot om, at du skal finde den rette virksomhed, indgå en aftale med sælgeren og skrive en check. Det er nemlig afgørende, at du bruger tid på at forberede dig, da forberedelsesfasen er den vigtigste fase, når emnet netop er virksomhedshandel.
Grundig og struktureret forberedelse bør være en selvfølge, når man skal købe en virksomhed. Du kan generelt gøre meget for at fremstå så seriøs og velinformeret som muligt.
Trin 3 – Hold hovedet koldt
Det er alfa omega, at du i enhver forhandlingssituation formår at holde hovedet koldt, så du ikke foretager en investering, som du fortryder efter kort tid. Før du sætter dig ved forhandlingsbordet, bør du have besluttet dig for, hvor mange penge du er villig til at betale for den ønskede virksomhed.
Du kan med god grund alliere dig med en mægler, der kan bidrage med rådgivning og sparring, når du virkelig har brug for det. Selvom du er meget interesseret i at købe virksomheden, så bør du holde fast i det budget, som du har lagt forud for mødet.