Investeringstip: Derfor skal du investere i danske virksomheder

0

Betalt indhold

I dag skal det hverken handle om aktier, obligationer eller kryptovaluta. Det skal derimod handle om virksomhedsinvesteringer. Du har nemlig rig mulighed for at investere i danske virksomheder, hvis du ser det som en gunstig investeringsmulighed. I denne artikel gennemgår vi nogle af de fordele, som du kan opnå ved at prøve kræfter med denne lidt særlige form for investering.

Potentielt stort bruttoafkast på 4-15 % om året

Lendino, som formidler lån direkte mellem virksomheder og private, oplyser, at du kan få et solidt bruttoafkast på 4-15 % pr. år. Dog skal det for en god ordens skyld nævnes, at det reelle afkast kan være både højere og lavere alt efter din porteføljesammensætning m.v. Med andre ord er du ikke sikret et afkast.

15 % p.a. er som bekendt et betydeligt højere bruttoafkast, end hvad de fleste andre investeringsformer kan præstere, hvorfor denne investeringsmulighed er værd at overveje. Du bestemmer helt selv, hvilke virksomheder du vil investere i. Ønsker du at blive klogere på, hvilke virksomheder du kan investere i, så læs mere her.

Alle kan være med

Da det i dag er muligt at investere fra 1.000 kr. i lån til virksomheder, kan alle i princippet være med. Du kan med god grund starte ud med at investere et mindre beløb, så du lige kan se det hele an, inden du evt. investerer en større sum penge.

Som långiver bestemmer du selv, om du investerer i én eller flere virksomheder. For at holde din investeringsrisiko nede anbefaler vi, at du investerer i flere virksomheder, så du ikke bliver så hårdt ramt, hvis én af virksomhederne går konkurs e.l. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at renten naturligvis afspejler risikoen. En høj rente vil dermed være forbundet med en høj risiko. Dét er en del af gamet.

Støt dansk vækst

Foruden at kunne lave et potentielt stort afkast kan du glæde dig over, at du er med til at støtte dansk vækst, når du investerer i landets virksomheder. Det er næppe din motivation for at være långiver, men det er da værd at tage med, at man gør noget godt for samfundet. Som du måske kan fornemme, er det en win-win situation at låne ud til danske virksomheder.

Du kan være anonym

Slutteligt vil vi gerne gøre dig bekendt med, at du som udgangspunkt kan være anonym, når du køber andele i et lån. Din identitet vil kun fremgå af lånekontrakten, hvis lånet bliver effektueret. Bemærk at lånekontrakten – og dermed din identitet – kun er tilgængelig for låntager. Der er altså ingen uvedkommende, som kan se, hvad du har investeret i. Det sikrer tryghed for dig som långiver.

DEL

Kommentarerne er lukket.