Indretningstip: Skab hygge i stuen

0

Det er meget forskelligt, hvordan vi mennesker vil definere en hyggelig stue, men vi er enige om, at stuen helst skal være hjemmets hyggeligste rum. Byder din stue ikke på en hyggelig stemning, så bør du finde din indre indretningsarkitekt frem.

Du behøver ikke at optage et lån for at indrette din stue, da man med en relativ lille investering kan skabe noget helt unikt.

Skab varme med lammeskind

Det kan være svært at skabe varme og hygge i en mørk og kold tid, men det er altså ikke umuligt. Du kan skabe en mere varm og hyggelig atmosfære med lammeskind, da lammeskindet rent indretningsmæssigt kan noget helt særligt.

Du kan købe lammeskind til konkurrencedygtige priser på Bana.dk/lammeskind, så du skal ikke bruge evigheder på at lede efter lammeskind i de lokale boligbutikker.

Køb hyggelige lamper

Belysningen har også en stor indflydelse på stuens atmosfære, så du kan overveje at købe nye lamper, hvis du ikke synes, at de nuværende lamper gør noget godt for stemningen. Du kan for alvor fremme hyggen med loftslamper og gulvlamper, så besøg din foretrukne forhandler af lamper inden for den nærmeste fremtid.

Kunstig belysning kan også være hyggeligt, men hvis du vil sætte prikken over i’et, så køber du også stearinlys, da stearinlys giver både nærvær, ro og varme.

Giv væggene nyt liv

Du får næppe held med at skabe en mere hyggelig stue, hvis væggene er slidte og grimme. Det er vigtigt, at man formår at lukke masser af lys ind i stuen, men væggene behøver ikke nødvendigvis at være helt hvide.

Ønsker du at male væggene i stuen, så bør du finde en farve, som komplementerer og fremhæver dine møbler på den bedste måde. Du kan i den anledning gøre klogt i at rådføre dig med en professionel maler, som kan bidrage med både praktisk arbejde og vejledning.

Hold det simpelt

Det er ikke hensigtsmæssigt at fylde stuen med flere møbler end højst nødvendigt, da der også skal være plads til at bevæge sig og trække vejret. Går du på udkig efter nye møbler, så skal du finde møbler, som passer sammen både stil- og farvemæssigt. Det er nemlig alfa omega, at der bliver skabt en rød tråd i indretningen.

En sofa, et sofabord og et par stole er fast inventar i de fleste danske stuer, men er det nødvendigt også at placere en reol, en kommode og en lænestol i stuen? Det er dig, som bestemmer, hvordan din stue skal indrettes, men forsøg så vidt muligt at holde dig til så få elementer som muligt.

Besøg Bana.dk og find lækre møbler, lammeskind og brugskunst.

DEL

Kommentarerne er lukket.