Handelstip: Undgå at blive snydt under udsalg: Det skal du være opmærksom på

0

De gule bjælker blinker, skriften er med store, farverige bogstaver, og der bliver lovet guld og grønne skove – udsalg er et af sælgerens ypperste tekniker. Butikker bruger alle teknikker i håndbogen for at få dig til at købe under et udsalg, og de fleste hopper i fælden, da alle selvfølgelig har lyst til at spare penge. Butikkerne gør b.la. brug af følgende teknikker:

  • De får tilbuddet til at se tidsbegrænset ud, så du skynder dig at købe med det samme.
  • De reklamerer med høje procenter i tilbud med: ”Op til 70% rabat”. Men det betyder ofte, at få genstande faktisk er 70%.
  • På hoteludbydere står der ofte: ”10 andre kigger lige nu på dette hotel”. Dette får dig til at tænke, at du hellere må købe nu, ellers kan en anden snuppe tilbuddet.

Undgå salgets teknikker

Det bedste du kan gøre, er blot at have et logisk og kritisk syn på tilbuddene og udsalget. Det kan dog være svære i praksis, da nogle af teknikkerne er listige og diskrete. Her er nogle ting, du kan holde øje og huske på næste gang:

  • Tjek efter om produktet er det, du er ude efter. Hvis du f.eks. skal købe en spinningcykel, så lad fornuften sejre ved f.eks. at tjekke en spinningcykel test, for at sikre dig, at du ikke tager en hurtig, drastisk beslutning.
  • Vend et blindt øje til alle teknikkerne som er nævnt tidligere. De er til for at påvirke dig, men de viser sjældent virkeligheden, som den faktisk er.
  • Krydstjek priser med andre hjemmesider og butikker. Bare fordi butikken siger, det er et tilbud, behøver det ikke være billigt.
  • Tjek om prisen er steget for så at falde til et tilbud, så butikken kan kalde det et større tilbud, end det faktisk er.
DEL

Kommentarerne er lukket.