Printertip: Sådan finder du din ideelle 3D printer

0

Synes du også, at 3D-printning er helt fantastisk, så skal du selvfølgelig købe en 3D printer. Har du svært ved at vurdere, hvilken 3D printer der er den rigtige for dig, vil vi glædeligt hjælpe dig videre på din jagt. Vi har udarbejdet denne guide til dig, der længe har ledt efter den rigtige 3D printer uden held. Vi gør dig klogere på, hvordan du gør en god handel. Jeg har fundet min viden på en dansk hjemmeside om 3D-printning, som du også kan besøge.

Hvad er formålet? Privat eller erhverv?

Hvorvidt du søger en 3D printer til privat eller erhverv vil have stor indflydelse på, hvilke modeller du skal kigge efter. Er du privatperson, og vil du købe en 3D printer til hobbybrug, kan du købe en mindre 3D printer med de mest basale funktioner. Priserne starter fra omkring 3.000-5.000 kr., så du kan komme langt for få penge. Opsøger du en forhandler, er det også vigtigt, at du fortæller, at den ønskede 3D printer er til privatbrug, hvis det er tilfældet.

Søger du en 3D printer til erhverv, skal du have øje for nogle af de dyrere modeller. I den anledning vil det selvfølgelig være de lidt større 3D printere, du skal kigge på. Der er mange danske virksomheder, der har succes med at printe bl.a. byggeelementer, mobilcovers og reservedele, som er nogle af de mest almindelige formål. Der findes mange professionelle 3D printere i prisklassen 10.000-20.000 kr., men der findes også modeller, der er markant dyrere.

Hvilke materialer skal den kunne arbejde med?

Det er meget forskelligt, hvilke materialer en 3D printer kan håndtere. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvilke materialer du hovedsageligt vil arbejde med. Plast og metal er de mest almindelige materialer, som de fleste større modeller understøtter. Er det vigtigt for dig, at din kommende 3D printer kan printe ét specifikt plastikmateriale, skal du selvfølgelig tage højde for det. Det kunne være ABS-plast eller PLA-plast, som bliver brugt til rigtigt mange formål.

Få hjælp til at vælge din kommende 3D printer

Der er ingen, der forventer, at du er ekspert i 3D-printning, hvorfor det er lovligt at søge hjælp. Du kan med fordel bede om hjælp, hvis du ikke ved, hvilken 3D printer du skal vælge. Hjælpen er nær, hvis du henvender dig til en af de mange danske forhandlere. Fortæller du om dine krav og ønsker, kan du med sikkerhed få fremvist en eller flere modeller, der appellerer til dig.

Jeg vil våge påstå, at der findes mindst én 3D printer til enhver person. Har du endnu ikke fundet din ideelle 3D printer, skal du ikke give op – det skal nok lykkedes.

spo

DEL

Leave A Reply