Graviditetstip: Fire tips til en sund graviditet

0

Mange unge kvinder forestiller sig, at deres graviditet bliver en hyggelig og glædelig tid, hvor de kan slappe af og være glade ved tanken om, at de snart sætter et lille vidunder til verden.

Det er ønsketænkning, at graviditeten bliver en afslappende affære, mens faktum er, at mange graviditeter indeholder usunde mængder stress og bekymringer. Der er gudskelov mulighed for at sikre sig en sund graviditet ved at forberede sig godt.

Hold dig i gang – men ikke for meget

For at sikre en sund graviditet dur det ikke, at du ligger på sofaen fra morgen til aften. Det er nemlig vigtigt, at du får rørt dig og får noget frisk luft. Derfor kan du med fordel starte dagen ud med at gå en kort tur i nabolaget. Derudover kan du tage en tur i fitnesscentret eller træne derhjemme. Du skal ikke bruge andet end en træningsmåtte for at udføre basale træningsøvelser som armbøjninger, planke og andre øvelser. Kunsten er at holde sig i gang uden at overbelaste sin krop.

Sov godt – og rigeligt

Din søvn har ligeledes stor betydning for din graviditet.

Det er en smagssag, om man vil ligge på den ene eller anden måde, men den generelle anbefaling til gravide går på at sove på siden, da man på den måde hverken lægger pres på maven eller ryggen. Man kan komme langt med en stor og ergonomisk seng, men man bør også eje en graviditetspude, idet denne pude kan hjælpe den gravide til en komfortabel søvn. I dag kan man købe graviditetspuder i mange forskellige farver, former og materialer.

Forkæl dig selv med diverse behandlinger

At være gravid er langt fra en dans på roser – i hvert fald ikke for alle.

For at gøre graviditeten til en så overkommelig tid som muligt bør du forkæle dig selv med forskellige behandlinger. Du kan for eksempel få massage, akupunktur og / eller zoneterapi, hvis du døjer med muskelsmerter, træthed, hovedpine, kvalme eller forstoppelse. Der findes rigtig mange behandlingstyper, hvorfor du bør undersøge, hvilken type behandling der vil gøre den største forskel for dig.

Sæt fokus på din vejrtrækning

Om du er gravid for første eller tredje gang, så bør du sætte fokus på din vejrtrækning, idet din vejrtrækning kommer til at spille en stor rolle i forbindelse med din graviditet og

kommende fødsel. I den anledning er det oplagt at træne vejrtrækningsøvelser. Du kan også overveje at praktisere yoga. Meld dig evt. på et yogahold for gravide.

DEL

Kommentarerne er lukket.