Forbrugertip: Yerba mate er blevet en ny trend i Danmark

0

Ved du, hvad yerba mate er? Hvis ikke, så kan du med fordel læse videre. Vi vil næsten garantere for, at du har set det før, men du har højst sandsynligt aldrig tænkt over, hvad det egentlig er. I og med Yerba mate oprindeligt er fra Sydamerika, så er det ganske naturligt, at vi her i Danmark ikke har hørt om det før fornyeligt. Det samme er eksempelvis tilfældet med sportsgrenen padel tennis, som kun for nyligt er blevet kendt i det nordlige Europa. Det er til trods for, at det i mange år har været en af de mest populære sportsgrene i Sydamerika.

Hvad er historien bag Yerba mate?

Som vi nævnte i introduktionen, så klinger yerba mate for de fleste hult. Vi kan dog godt spå om, at der indenfor de næste par år vil være markant flere, der kender til denne drik. Det er nemlig ekstremt populært andre steder i verden, og med sine videnskabelige gode virkninger på kroppen (læs mere her) kan du godt forvente at se meget mere til mate te.

Yerba er i bund og grund en urte som bruges til at lave den the, der hedder ”mate”. Traditionelt set startede indtagelsen i den centrale del af Sydamerika. Det er dermed primært lande som Paraguay og Argentina, der anses som værende ”fædrene” bag yerba mate.

I dag er det dog muligt at købe denne te overalt i verden. Enkelte steder er det mere populært end andre. I Danmark har det endnu ikke helt taget fat, men vi er ikke i tvivl om, at der bliver sat yderligere fokus indenfor de næste par år.

Fodboldspillere og deres mate te

Interesserer du dig for fodbold? Så har du uden tvivl set yerba mate. Følgende spillere ses ofte med en yerba mate te i hånden, når de skal afsted til kamp.

  • Lionel Messi (Argentina)
  • Luis Suarez (Uruguay)
  • Antoine Griezmann (Frankrig)

Har du ikke set dem gå med mate te før, så prøv blot at foretag dig en Google søgning. Så vil du straks kunne se et hav af fodboldspillere, der drikker denne sydamerikanske the inden kampstart.

Nye tendenser til Europa

Det er ikke første gang, at nye tendenser kommer til Europa fra andre lande. Senest er 5D diamond painting blevet et kæmpe stort hit i Danmark. Andre lande i Europa har også taget diamond painting til sig, og det er blot endnu et eksempel på, hvordan en trend fra USA kommer til Europa og tager forbrugerne med storm.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer inden for nye tendenser.

DEL

Kommentarerne er lukket.