Firmatip: Står du overfor lukning af selskab?

0

Mange har stået der. Bare i 2018 måtte 7189 virksomheder dreje nøglen om. Det var en stigning på næsten 14,2 procent fra året før. Står du i samme situation og skal have lukket dit selskab, så er der en masse forhold du skal tage stilling til.

Først og fremmest er der en masse praktiske og følelsesmæssige ting omkring det at lukke sit selskab. Oveni i dette kommer så alt det juridiske og økonomimæssige. Det kan dermed både være en stressende og udmagrende proces at lukke sit selskab. Derfor er det en klog idé at få hjælp udefra.

Hvad skal jeg forholde mig til ved nedlukning af selskab?

Du står nu og skal til at lukke dit selskab, men hvad skal du forholde dig til. Først og fremmest så er der forskel på processen, alt efter hvilken type virksomhed du ejer. Har du eksempelvis et ApS, så er der en række elementer du skal have fokus på. Ved stiftelse af ApS får man typisk hjælp fra en advokat, og når man lukker et ApS, skal man have hjælp også. Ved at få hjælp undgår man en smertefuld lukning, der går unødvendig hårdt udover dig og din økonomi. Herudover skal du have hjælp fra en revisor. At få en advokat eller en revisor kan ofte være en dyr proces, og ved nedlukning af selskab, er dette ikke det man har mest lyst til at bruge sine penge på.

Heldigvis er der i Danmark fri prisdannelse på revisorer og advokater. Det betyder at de selv har lov til at bestemme hvor mange penge de vil tage for deres ydelser. Dermed kan der være mange penge at spare, ved at finde den rigtige revisor eller advokat. Modsat kan du hurtigt komme i klemme, hvis du blot tager den første du ser, da du dermed hurtigt vil kunne komme til at betale for meget for en ydelse der reelt ikke er det værd i sidste ende.

Revisor priser variere, på grund af den frie prisdannelse, meget, og dermed kan det også være lidt jungle, at finde den billigste og samtidig bedste revisor. Det er dog i dag muligt at indhente tilbud på forskellige revisorer, så du selv kan vælge og vrage, og i sidste ende finde det tilbud og den revisor der passer bedst til dig.

Så slipper du for bøvl, stress og manglende overblik, når du egentlig bare ønsker at få lukket dit selskab og komme videre i livet.

DEL

Kommentarerne er lukket.