Lånetip: Fire måder at låne penge på

0

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi står og mangler penge til noget vigtigt. Det er ikke altid til at planlægge livets begivenheder, og de store udgifter har det med at komme i stimer.

Står du og skal bruge et lån, så har du flere muligheder i dag end nogensinde før. Der er nemlig mange slags lån, og der er ligeledes mange udbydere af lån.

Derfor er det også billigere end tidligere, når du skal låne penge. Og der kan bestemt forhandles om de finansielle ydelser, hvis du ikke er tilfreds med prisen. Herunder er beskrevet fire metoder til at låne penge, og der er skrevet lidt om fordele og ulemper ved de enkelte lånetyper.

Kviklån

Kviklån er det hurtigste og nemmeste, når du skal låne et mindre beløb hurtigt. Der er mange steder på nettet, hvor du på meget kort tid kan låne penge uden den store kreditvurdering eller sikkerhed.

Det er lidt dyrere end mange andre lån, men det er hurtigt og nemt og egner sig i øvrigt godt til mindre lån.

Kassekredit

En kassekredit er ikke et lån, men det er en kredit. Forskellen her er, at du kun betaler for din kredit, når du bruger den. Typisk har man en kassekredit knyttet til ens lønkonto, og så kan man ellers trække over til en aftalt grænse.

Så snart der igen kommer penge på kontoen, så bliver kassekreditten betalt tilbage, og man skal derfor ikke betale renter mere. En kassekredit er god at have, og den er gratis, så længe den ikke bliver brugt. Holder man sig under den aftalte grænse, så er renterne ret lave. Læs mere om fordelene ved en kassekredit på følgende hjemmeside.

Familielån

Du kan også låne penge af din familie, hvilket der er både fordele og ulemper ved. I skal i hvert fald sørge for at have helt klare retningslinjer for, hvordan det hele skal foregå, så det ikke ender ud i et større skænderi.

I kan eventuelt skrive en kontrakt for en god ordens skyld. Så har I altid den at læne jer op af.

Lån i friværdi

Skal I bruge mange penge, så kan I undersøge jeres friværdi. Mange har en rigtig stor friværdi, da de fleste boliger er blevet mere værd med årene.

Det koster en del i gebyrer, men det er til gengæld muligt at låne til lave renter. Det egner sig godt til store og langsigtede lån.

DEL

Kommentarerne er lukket.