Drikketip: Tre ting du skal vide om te

0

Danskerne hører som bekendt til blandt de befolkninger i verden, som drikker allermest kaffe, men der bør ikke herske nogen tvivl om, at danske mænd og kvinder også er glade for at nyde te i hverdagen.

Om du er mest til kaffe eller te, så kan du drage fordel af at vide noget om te. I de kommende afsnit kan du blive meget klogere på den aromatiske drik, som kan nydes både kold og varm. Det skader jo ikke at tilegne sig ny viden, vel?

Vandets temperatur har stor betydning

Langt fra alle er klar over det, men det er en realitet, at vandets temperatur har en bemærkelsesværdig stor betydning for teens smag og aroma. Derfor er det meget afgørende, at du er opmærksom på vandtemperaturen.

Det er rent faktisk vandets temperatur, som afgør, om din te bliver bitter eller sød. Det gør sig i hvert fald gældende, når der er tale om hvid og grøn te. Find den rette temperatur herunder:

  • Gul te: 70-75 grader
  • Grøn te: 75-80 grader
  • Oolong te: 80-85 grader
  • Sort te: 99 grader

Ovenstående er kun vejledende.

Korrekt opbevaring af te

Du tager fejl, hvis du tror, at det er underordnet, om du opbevarer din te i køkkenskabet, på køkkenbordet eller i vindueskarmen. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at te tager smag af sine omgivelser. Derfor bør du stille din te et mørkt og tørt sted, hvor det kan stå i fred.

For at runde dette afsnit af vil vi gerne anbefale dig at købe en tedåse med et ekstra låg. De specialudviklede dåser kan købes i mange forskellige størrelser, former og farver.

Økologisk te står i høj kurs

I en tid hvor økologi vinder frem, er det ikke så mærkeligt, at der også er opstået en øget interesse for økologisk te. Der er op til flere gode grunde til at gå efter økologi, når man køber te. Den mest logiske og væsentligste grund er, at man kan være med til at passe godt på vores alles miljø. Derudover kan du med god samvittighed nyde din te uden at bekymre dig for, om bladene mon er sprøjtet. Det er der nemlig ingen fare for, at de er, hvis du køber økologi.

Det er korrekt, at økologiske produkter typisk er dyrere end andre produkter, men prisforskellen er ikke så stor, at det ikke er værd at overveje. Du kan ved at klikke på følgende link finde ud af, hvad økologisk te koster på det danske marked.

DEL

Kommentarerne er lukket.