Det skal du vide om at handle på kredit

0

Hvorvidt det er en god idé at handle på kredit er naturligvis noget, som man kan diskutere. Ikke desto mindre er det en realitet, at der er rigtigt mange danskere, der køber varer og tjenesteydelser på kredit. I dag kan man købe stort set alt på kredit, og der stilles ikke uopnåelige krav til forbrugeren.

Hvad vil det sige at handle på kredit?

Når du køber varer og tjenesteydelser på kredit, vil det sige, at du udskyder betalingen til et senere tidspunkt. Selvom du får varerne her og nu, kan du altså vente med at betale til et senere tidspunkt. Har du ikke ikke flere pengene på kortet sidst på måneden, kan du altså alligevel købe den taske eller cykel, som du drømmer om. Tænker du på, hvorvidt det er det samme som at købe varer og tjenesteydelser på afbetaling – så er svaret ja. Der er nemlig tale om helt det samme koncept, hvor betalingen bliver udskudt.

I dag kan man købe stort set alle tænkelige varer på kredit. Du kan for eksempel købe eksklusive køkkenmaskiner på kredit, hvis du står og mangler nye maskiner til dit køkken. Gastrofun.dk kan gøre dig klogere på, hvilke køkkenmaskiner der er pengene værd.

Fordele og ulemper ved at handle på kredit

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at købe varer og tjenesteydelser på kredit – eller også kendt som afbetaling. Før du begynder at shoppe løs, bør du som minimum danne dig et indtryk af disse fordele og ulemper. Når du har læst de mest almindelige fordele og ulemper, kan det være, at du har et helt andet syn på det.

Fordele

  • Du behøves ikke have penge på kontoen – Er din bankkonto tom efter en dyr måned, så fortvivl ikke. Selvom du ikke har penge på kontoen, kan du alligevel købe varer og tjenesteydelser. Dermed behøves du ikke sætte dine drømme på pause, blot fordi du ikke har nogen penge til rådighed her og nu
  • Det er nemt – I dag kan stort set alle danskere købe varer og tjenesteydelser på kredit. Der stilles kun ganske få krav, så du behøves hverken eje hus, bil eller råde over en stor opsparing for den sags skyld.

Ulemper

  • Det kan blive dyrt – Det er ingen hemmelighed, at det kan blive en dyr affære at købe varer og tjenesteydelser på kredit. Du vil nemlig blive pålagt renter og andre gebyrer, og det kan hurtigt løbe op.
  • Misligholdelse af kreditaftale har alvorlige konsekvenser – Formår du ikke at betale din månedlige afdrag, kan det have alvorlige konsekvenser for dig. Først og fremmest vil du tilsendt en række dyre rykkergebyrer – og slutteligt kan du risikere at blive registreret i RKI og Debitor Registret.
DEL

Leave A Reply