Computertip: Værd at vide om datagendannelse

0

Troede du også, at data var tabt for altid, hvis de først var slettet fra din harddisk? De fleste danskere er af denne opfattelse. Sandheden er dog en helt anden, eftersom datagendannelse er en mulighed, uanset årsagen til sletningen.

Hvornår er datagendannelse en mulighed?

Der kan være mange årsager til, at datagendannelse er nødvendigt. Det er dog ikke i alle sammenhænge, at det er muligt at genskabe data. Hvis du har slettet eller mistet data, du ønsker at genskabe, så kan det bl.a. lade sig gøre i følgende tilfælde:

  • Hvis der er en eller flere fejl i computerens styresystem
  • Hvis der er en eller flere fejl i selve harddisken
  • Hvis der er opstået fysiske skader på harddisken
  • Hvis du mangler filer, du selv har slettet
  • Hvis der er behov for en komplet harddisk recovery
  • Hvis der skal udføres en reparation af harddisken

Hvad ovenstående betyder er, at data kan genskabes i mange tilfælde. Derfor skal du ikke ærgre dig for tidligt, hvis en eller flere vigtige filer er blevet væk. Der er altid en potentiel chance for, at du kan få en specialist til at genskabe dine værdifulde data.

Kan alle typer data gendannes?

Når der arbejdes med datagendannelse, kan der ikke gives nogle garantier. Som udgangspunkt, så kan alle typer data genskabes. Hvis du har mistet relevante arbejdsfiler, der skal bruges til et vigtigt projekt, så kan de genskabes. Det gør sig dog også gældende, hvis du har slettet mediefiler (videoer og billeder) fra ferien, en skoleopgave, et budget til en låneansøgning eller nogle kritiske systemfiler. Mulighederne for datagenskabelse er mange – faktisk næsten uendelige.

Datagendannelse kræver professionel assistance

Det er ikke nemt at genskabe data fra en harddisk. Derfor er det en opgave, der skal varetages af en professionel. Hvis du forsøger dig på egen hånd, kan du risikere, at du ødelægger og korruptere vigtig data, der ikke skulle være berørt.

Hvis du har behov for assistance i forbindelse med datagendannelse, så få hjælp til datagendannelse her. Dette kan garantere, at der ikke beskadiges andet data, men at du i stedet får genskabt det data, du har mistet eller slettet.

Som angivet tidligere, så er der ikke nogle garantier, når der er tale om gendannelse af data. I mange tilfælde kan dit data genskabes og efterfølgende leveres med et USB-stik, via Dropbox eller en helt tredje løsning.

DEL

Kommentarerne er lukket.