Biltip: Derfor skal du vælge privatleasing frem for køb af bil

0

I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvilke fordele du får, hvis du privatleaser din næste bil frem for at købe den selv. Privatleasing er de seneste år blevet yderst populært, og det er dermed blevet et hot emne blandt danskerne. Dog kan mange danskere ikke helt gennemskue, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med privatleasing.

Fordele ved privatleasing

Med privatleasing skal du ikke låne penge i banken til en bil, da leasingselskabet har sikkerhed i bilen. Derudover er førstegangsbetalingen typisk også langt mindre ved privatleasing end ved et traditionelt bilkøb med finansiering. En typisk udbetaling på en bil med finansiering er på omkring 20 %, hvorimod førstegangsbetalingen kun er omkring 5-10 % med privatleasing.

Leasingselskaber indkøber mange biler ad gangen, hvilke giver dem store rabatter på bilerne. Disse rabatter kommer som regel forbrugerne til gode – ved at gøre privatleasing økonomiske billigere end hvis du selv skulle købe bilen.

Med privatleasing skal du ikke bekymre dig om værditabet på bilen, når leasingperioden er slut. Når du privatleaser en bil, er det nemlig leasingselskabet, der har ejendomsretten over køretøjet, og du har brugsretten, hvilket vil sige, at det er leasingselskabet, der ejer bilen, og du låner den af dem i leasingperioden. Dette betyder også, at når leasingperioden er slut, skal du blot aflevere den tilbage til leasingselskabet, og de skal dermed stå for salget af bilen, hvorfor det er dem, der skal bekymre sig om værditabet. Ergo skal leasingtager på ingen måde bekymre sig om risikoen for et stort værditab.

Ulemper ved privatleasing

Med privatleasing skal du kende dit kørselsbehov, og det skal være nogenlunde stabilt i hele leasingperioden. Hvis du kører flere kilometer end det aftalte i leasingkontrakten, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. De fleste leasingselskaber tager en forhøjet kilometertakst ved overkørte kilometer. Så hvis du er til spontane køreturer eller har et ustabilt kørselsbehov, så er privatleasing måske ikke noget for dig.

Hvis du privatleaser en bil i en periode længere end 4 år, så er det typisk billigere selv at købe bilen med traditionel finansiering. En hovedregel inden for privatleasing er, at en periode på 1-3 år er mest fordelagtigt økonomisk.

Er privatleasing den rette løsning?

Om privatleasing er den rette løsning for dig afhænger i høj grad af dine præferencer og personlige forhold. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at blive mere afklaret om, hvorvidt du skal købe eller privatlease din næste bil.

Hvis du ønsker at indhente tilbud på leasing, så findes der en service, der hedder goleaseit.dk, hvor du kan få op til tre gratis og uforpligtende tilbud på privatleasing. Du kan indhente tilbud på privatleasing her: https://goleaseit.dk/privatleasing/

DEL

Kommentarerne er lukket.