Belysningstip: Valg af belysning til sportshal

0

Spo1

En sportshal udgør for mange områder et samlingspunkt for lokalbefolkningen. Det er her, man samles for at dyrke sociale aktiviteter som gymnastik, fodbold eller håndbold. Fælles for alle sportshaller er, at de samler mennesker. Når man bygger en sportshal, har man derfor et stort ansvar for, at man skaber de bedste muligheder for aktiviteter. En vigtig ting at overveje er belysningen, da den spiller en større rolle i en sportshal, end man umiddelbart skulle tro. Det er blandt andet vigtigt, at der er den rette belysning, så energiniveauet kan forblive på det rette niveau.

Tag højde for vinduespartier

Det er vigtigt, at du overvejer hvor meget lys, der kan komme ind gennem vinduer, og hvor det er særlig vigtigt at supplere med ekstra belysning. Samtidig skal du naturligvis holde dig for øje, at vi i Danmark har nogle meget mørke vintermåneder, der kræver en solid belysning.

Husk at gennemtænke eventuelle gener ved belysning

Belysning kan være en gene, når man dyrker nogle sportsgrene i en sportshal. Det er i særdeleshed tilfældet med badminton, da man i denne sport hele tiden skal kigge opad for at ramme fjerbolden. Derfor er det meget vigtigt, at lyset ikke blænder dig i øjnene, når du skal lægge an til et slag.

Undersøg muligheden for skinnebelysning

Skinnesystemer er den mest fleksible lysopsætning, da det blandt andet kan bruges til alverdens forskellige slags arkitektur. Man kan desuden tilslutte en lang række forskellige lamper, når det drejer sig om skinnesystem, hvilket ligeledes gør det til en fleksibel løsning. Det er et glimrende lyssystem, når det kommer til vinklede rum, lave lofter eller mørke hjørner. Det gør systemet til den ideelle løsning for en sportshal, som ofte har en særlig arkitektur.

DEL

Kommentarerne er lukket.