Bådtip: Dette skal du være opmærksom på ved køb af ny båd

0

Sommeren er over os, og de varme himmelstrøg vil ingen ende tage.

Rejser til udlandet er sat ned, og det tegner til at blive den bedste sommer på dansk jord i mange år. Med andre ord er der basis for at bruge de penge, man normalvis ville have brugt på at flygte fra den danske sommerkulde, på at gøre det til en mindeværdig og uforglemmelig sommer i Danmark.

En af de populære aktiviteter, der kan få danskerne op af solstolene er sejlads. En båd er i højere grad blevet et hvermandseje, end det var for blot 10 år siden. Havnene rundt omkring i Danmark oplever en eksplosiv stigning i efterspørgsel efter bådpladser, og på de varme sommerdage ses der tydeligt, hvor populær aktiviteten er blevet.

Sidder du med en drøm om at købe en båd, så er der dog nogle helt konkrete ting, du bør være opmærksom på.

Køb af båd er ikke altid uden risiko

Som det er tilfældet med de fleste maskiner, der drives af en motor, så er der en vis risiko forbundet med dette. Først og fremmest er det med en båd, som det er med en bil; jo flere kilometer båden har sejlet, desto større er risikoen for uforudsete udgifter i form af værkstedsregninger. Derfor bør du især være opmærksom på følgende:

  • Hvor langt har båden sejlet, og hvilken årgang er den fra?
  • Har båden stået stille i lang tid, eller er den blevet sejlet til med jævne mellemrum?
  • Er båden blevet serviceret i vinterperioderne, eller er denne udgift blevet skippet af den tidligere ejer?
  • Hvordan ser bunden på båden ud – er den rengjort og vedligeholdt?

Det er ikke altid en dans på roser at skulle investere i en båd, hvorfor vi på det kraftigste anbefaler, at du allierer dig med en ekspert på området, hvis du skal ud at se på båd.

Det er muligt at låne penge til båd

En båd er ikke en billig fornøjelse; især anskaffelsesprisen kan skræmme mange væk.

Det er der dog råd for, eftersom det i dag er muligt hurtigt og nemt at ansøge om lån til ting som f.eks. båd. Står du derfor og mangler de sidste likvide midler, for at kunne betale for båden, kan midlerne stå på din konto relativt hurtigt efter, at du har accepteret et lånetilbud fra de mange låneudbydere online. Vi må dog på det kraftigste råde dig til at læse betingelserne godt igennem, så du ikke gældsætter dig på et forkert grundlag.

DEL

Kommentarerne er lukket.