Lejetip: Sådan undgår du at betale for meget som lejer

0

Når det kommer til at spare penge (eller ikke at bruge for mange) som lejer, er der særligt tre poster, som man skal have øje for. Som lejer skal sørge for, at man ikke betaler for meget i husleje, at man ikke får for lidt tilbage i depositum og sidst, men ikke mindst, så skal man huske at kigge sin lejekontrakt ordentligt igennem.

Sørg for at huslejen ikke er for høj

I et klassisk lejeforhold er det huslejen, som over tid, er den tungeste økonomiske byrde. Af denne grund giver det også sig selv, når det skrives, at man skal undgå at betale for meget i husleje. Her vil de fleste nok tænke, at det er lettere sagt end gjort. Der kan til dels godt være en forståelse for dette, for hvad er den korrekte husleje for ens lejemål egentlig? Det kan som udgangspunkt være svært at bestemme, ofte vil det blot være et skud fra hoften. Dog er det ikke længere således. Med digitaliseringen er der kommet meget, godt som ondt. En af de positive ting, som det har medbragt, er digitale systemer, som blandt andet kan bygges til at estimere husleje.

Dette er hvad DIGURA har gjort. De har opbygget en GRATIS husleje beregner, som giver et estimat på den korrekte husleje, ud fra en række kriterier.

Du kan gratis gøre brug af deres beregner her: Tjek husleje

Sørg for at du ikke får for lidt depositum tilbage

Når et lejeforhold påbegyndes, så skal der typisk betales et depositum. Her er det indledningsvist vigtigt at notere, at dette beløb maksimalt må være tilsvarende 7 måneders husleje. Heraf kan 3 af disse 7 måneder være forudbetalt leje. Dette vil sige, at de 3 måneder skal gå til husleje.

Når lejemålet opsiges, så skal man som lejer være opmærksom på, at man ikke bliver snydt. Dette kan være svært at vurdere, hvis man ikke har kendskab til dette område, hvorfor det kan anbefales at tage fat i DIGURA, som gratis kan vurderer din sag for dig.

Det kan anbefales at læse deres råd om depositum, da der her bliver gået langt mere i dybden med området.

Sørg for at læse din lejekontrakt

Ganske kort, kan det slutteligt nævnes, at man skal huske at læse sin lejekontrakt igennem. Dette giver måske sig selv, men det der er vigtigt at have for øje er, om der er blevet gjort brug af standard formularen (9a). Udlejeren kan vælge selv at udarbejde lejekontrakten, hvilket ofte vil være til dennes fordel. Har udlejeren gjort dette, så kan der med fordel gøres brug af en juridisk ordbog, da der muligvis kan forekomme nogle svære ord/termer.

Du kan downloade typeformular 9a lejekontrakter gratis her: Lejekontrakt

DEL

Kommentarerne er lukket.