Indretningstip: Sådan finder du det rigtige spisebord til dit hjem

0

Spiseborde er en nødvendighed for ethvert hjem. Men det er vigtigt at vide, hvad dine behov er, når du shopper rundt, fordi de kan variere fra person til person og fra familie til familie. Hvis du f.eks. har små børn i huset, er sikkerhed af største vigtighed, eller måske er pladsen et problem, så du har brug for noget, der nemt kan foldes sammen. Derfor har vi sammensat denne guide med indretningstips til, hvordan du finder det perfekte spisebord til dit hjem!

1) Find ud af din stil

Traditionelt bord med stole:

En traditionel spisestue har et langt rektangulært bord og seks til otte matchende stole. Dette er godt til formelle lejligheder, men det kan være for stort, hvis du har begrænset plads.

Rundt spisebord med stole:

Hvis din familie kan lide god mad og livlige samtaler, er et rundt bord noget for dig. Denne stil har ofte fire eller seks stole og kan være mere komfortabel end andre valg, hvis der sidder mange mennesker omkring bordet.

Sammenklappeligt spisebord med stole:

Hvis pladsen er begrænset, er dette måske din bedste mulighed. Klapborde er perfekte, da de kan foldes sammen, når de ikke er i brug – hvilket gør dem perfekt til dem med en lille lejlighed, hvor bordet måske ikke bruges i hverdagen.

2) Overvej størrelsen

Når du skal finde et nyt spisebord, så kan det være væsentligt, at du overvejer størrelsen, og måler op om bordet kan være på den plads, hvor du ønsker det. Hvis du har ubegrænset med plads, så skal du blot overveje hvor mange spisende gæster du vil have plads til. Hvis ikke, skal du måle den tilgængelige plads og sammenligne den med de mål på de borde, du overvejer at købe.

Udover de praktiske ting ift. størrelsen, så kan det også være aktuelt at tænke over hvilken størrelse der passer bedst ind i dit hjem. Det kan være et bord vil se malplaceret ud, hvis det er for stort eller for småt.

3) Beslut dig for materiale

Når du har fundet ud af hvilken stil du vil have og hvor stort det skal være, så skal du beslutte dig for hvilket materiale du ønsker et spisebord i. Skal det være et plankebord, et bord af solidt træ, eller måske noget helt tredje?

Udvalget er stort og varieret, så det er vigtigt at tænke over, hvad der passer til din livsstil og den atmosfære, du ønsker i dit hjem, før du træffer en beslutning. Derudover kan det være en god idé, at finde inspiration fra forskellige møbelhuse, ved at tage ud til dem, eller ved at kigge deres online katalog igennem.

Hvis du følger de ovenstående trin, så er du godt på vej til at finde det perfekte spisebord til din lejlighed, som hverken er for stort, for småt eller som vil se malplaceret ud i dit hjem.

DEL

Kommentarerne er lukket.