Lånetip: Sådan får du et billigt lån

0

Du vil for alt i verden gerne have et billigt lån, hvis du skal låne penge. Det ville i hvert fald være mærkeligt andet. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, når du skal på jagt efter det billigste lån.

Sammenligning – find et billigt lån

Det kan nogle gange være uoverskueligt at finde det lån, der passer perfekt til dig og din økonomi. Der er flere ting, du skal tage stilling til, inden du kan få gennemført at lån. Derudover kan der også være nogle faktorer, der begrænser dine lånemuligheder. De tre næste punkter er vigtige overvejelser, faktorer og lignende, du skal have i mente, når du er på udkig efter et billigt lån.

Hvor meget skal du låne?

Først og fremmest skal du overveje, hvor stort lånebeløbet skal være. Det kan være meget varierende fra person til person, men mest af alt er det den enkelt situation og behovet, der afgør størrelsen på lånebeløbet. Det er vigtigt, at du kigger på din pågældende situation med realistiske briller på. Her kan det være en god idé at tænke på begreberne need-to-have og nice-to-have.

Need-to-have situationer, er der, hvor du virkelig har brug for kapital til noget. Det kan være, hvis der er opstået en akut situation, hvor der mangler penge til reparation eller erstatning af noget, der ikke kan undværes. Nice-to-have er de situationer, hvor det ville være rart at have eller få som noget lidt ekstra. Her er det vigtigt at gøre op med sig selv, om det er en need-to-have eller en nice-to-have situation for at kunne vurdere, hvor stort et lånebeløb der egentlig er nødvendigt.

Det kan være en god idé at skrive ned, hvad det helt præcis er, der er brug for penge til, så du har et bedre overblik over, hvad lånebeløbet skal gå til.

Din alder kan have en påvirkning

Din alder kan have en påvirkning på, hvor du kan få lov til at tage et lån henne. Låneudbydere har en minimumsalder for, at man kan få lov at optage et lån. Hos nogle låneudbydere er minimumsalderen 18 år. Andre har forhøjet den til enten 20 eller 21 år.

ÅOP – hvad er det?

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Tallet fortæller noget om, hvor meget du reelt set betaler for et lån om året. Dette tal er en rigtig god indikator at benytte, når man sammenligner lån. Det kan være en jungle at finde rundt i, når man skal lave en sammenligning af lån for at finde det bedst mulige, der passer til dig. Det er ikke nok kun at sammenligne renten, da der kan være ugennemsigtige omkostninger, man ikke ser ved første øjekast. Ved at sammenligne ÅOP inkluderer du alle omkostninger ved lånet.

Nu er du klar til sammenligning af lån

Når du har overvejet og taget højde for disse ting, er du ved at være klar til at tage det næste afgørende skidt. Nemlig at finde det billigste lån, der passer til dig. Sørg for at sammenlign de forskellige lån, så du er sikker på du får det bedste. Find et billigt lån her.

DEL

Kommentarerne er lukket.