Økonomitip: Lær hvordan du investerer dine penge

0

At investere sine penge er noget af det vigtigste, man kan foretage sig med dem. Investeringen af dine penge sikrer, at du bliver ved med at have en stor formue, og helst en større formue, som tiden går.

Hvis ikke man investerer sine penge, så bliver de mindre værd som årene går. Værdiforringelsen af sine penge er ikke noget man mærker direkte på sin bankkonto, men noget man mærker indirekte, når man er ude og bruge dem på varer og oplevelser.

Begrebet inflation er årsagen. Inflation er en løbende stigning i priserne på alle varer og services, og ligger typisk på omkring 2%, hvis landet har en sund økonomi.

Det betyder med andre ord, at dine penge hvert år bliver 2% mindre værd. Hvis du før havde 100.000 kr. vil du året efter kun sidde med 98.000 kr. Det vil ikke være fornuftigt, og i længden vil formuen svinde helt ind.

I stedet er det en god idé at investere dem, så de bliver til flere penge, og helst have et afkast der overstiger inflationen, så man netto tjener penge på sin investering.

Mange mulige former for investering

Måske har man ikke forstand på at vurdere om en aktie er prissat forkert, eller har en dybere indsigt i årsregnskaberne, så man har en mulighed for at handle på aktiemarkedet, når prisen er god.

Heldigvis findes der mange former for investering, og man behøver derfor ikke smide hele sin formue i aktier – det ville rent faktisk være uklogt.

Eksempelvis har investering i kryptovaluta set dagens lys, og mange personer har tjent millioner på at eje diverse digitale mønter, men mange af ligeledes tabt i denne virtuelle form for rouletteinvestering.

En anden investeringsform kunne være ejendomsinvestering, hvor man vælger at købe en ejendom med hensigten om at udleje den, og dermed sikre sig et afkast i årenes løb.

Den vigtigste regel, når man overvejer om man skal investere, er om man kan tåle at tabe det beløb som man investerer. Investeringerne kan altid gå dårligt, og man risikerer at miste sit indskudte beløb. Derfor er det aldrig en god idé at investere hele sin pensionsopsparing, hvis man står og skal bruge den inden for få år.

Lær at investere fra en med stor erfaring

Hvis man er lidt usikker på hvordan man starter hele investeringseventyret, er det godt at samle al den information og alle de råd som man kan.

Her er internettet særligt godt, og der findes mange blogs hvor erfarne investorer deler ud af deres viden. En af disse er Christian Due, som har sin egen blog, som er fyldt med gode råd og investeringsmuligheder for den nye investor såvel som den mere øvede.

DEL

Kommentarerne er lukket.