Karrieretip: Drømmer du om at starte dit eget podcast?

0

Sådan gør du

Visse mennesker går lykkeligt igennem livet uden nogensinde at stifte bekendtskab med denne hastigt voksende mediegenre, men de der lytter til podcasts, gør det på et hardcore level, der i mange tilfælde rivaliserer TV og streaming tjenester.

Det er netop dette, der gør podcasting til så konkurrencedygtigt et medie, med over 2544 danske podcasts tilgængelige hver uge på i-Tunes.

Det er derfor ikke så underligt, at flere og flere ønsker at kaste sig ud i kampen med blot ét brændende ønske: ”Lær at lave podcasts”.

Podcasting mini-guide: Hvorfor, hvem, hvordan og hvornår?

Hvis du ønsker at lære at podcaste, er første trin på vejen mod succes simpel: Identificer din niche og dit publikum.

I vores teknologiske tidsalder er verden fyldt med drømmere, der alle ønsker at blive den næste danske ”Welcome to Nightvale” eller ”The Joe Rogan Experience”.

Men enhver kan smide en mikrofon på sit sofabord og begynde på et podcast. Dit job er derfor ikke bare at lave et podcast, men at lave et podcast som folk gerne vil lytte til, fordi du tilbyder noget de ønsker at modtage, hvad enten dette er dine meninger, din underholdningsværdi eller din viden.

Start derfor med at spørge dig selv: ”Hvorfor vil jeg gerne lære at podcaste”.
Er det fordi det kunne være en sjov hobby? Eller er det fordi det vil kunne give dine kunder en enestående og meningsfuld måde at høre om dit firma eller dit arbejde?

Identificer din egen lille niche og hold dig til den. Når det materiale du producerer, ikke har et tydeligt fokus og formål, er det lidt som at aflever en eksamensopgave, der starter med en problemformulering om global opvarmning og ender med en konklusion der omhandler boybands i Kina – det giver en dårlig karakter, og alle der følger med bliver forvirret.

Forestil dig den ideelle lytter – en personificering af alle de folk der i en ideel verden om et stykke tid vil sidde og lytte til dine podcasts.

Hvordan ser vedkommende ud? Hvad vil de gerne have du snakker om? Brug din ideelle lytter til at danne faste rammer for dit podcastingsshow.

Konsistens og træning

En anden vigtig del at podcasting, er konsistens – de bedste og mest populære podcasts, er dem der opdateres på ugentlig basis. På denne måde får lytterne hver uge en ny bid underholdning, som de kan sætte tænderne i, hvilket holder deres ”appetit” kørende.

Hvis du vil lære at podcaste, behøver du mere end blot lysten lige nu og her.

Spørg derfor dig selv: Hvordan kommer dit skema til at se ud? Hvor mange timer i ugen skal sættes af til at producere din podcast? Hvilke dage vil du uploade nye episoder?

Det kan være svært at sætte sig ind i alle de små finurligheder som podcasting indebære, og hvis du vil lære at podcaste, er det ofte en god ide at sætte dig ind i præcis hvordan det skal gøres.

Der findes adskillige podcasting guides på nettet der kan hjælpe dig med at stille helt skarp på alle de fremtidige problematikker der kan opstå, samt podcasting kurser, som kan give dig de mentale værktøjer der skal til for at opnå succes inden for podcastingens spændende felt.

DEL

Kommentarerne er lukket.