Studietip: Dine muligheder for ekstra penge til studiet

0

Der er mange udgifter, når man er studerende. Og der er ikke så mange indtægter i denne periode af livet, da det meste energi og fokus er på studiet og læsningen.

Derfor er der mange studerende, som godt kan bruge lidt ekstra penge i hverdagen. Her i artiklen ses på nogle gode tips til en økonomisk bedre hverdag som studerende, så der bliver råd til lidt mere sjov og ballade.

Man skal dog stadig huske på, at det er en periode i livet, hvor man skal sætte tæring efter næring, så man ikke kommer ud med en kæmpe studiegæld. Dog skal man også have lov til at hygge sig som studerende, så det er med at finde den rette balance og de bedste tips til privatøkonomien.

Spar penge i hverdagen

Hver gang du sparer penge, så er det penge tjent. Og det er ikke bare tjent, det er faktisk tjent dobbelt. Du skal jo ikke betale skat af de penge, som du sparer på det ene eller andet. De kan så i stedet bruges på noget helt tredje.

Skulle du ud og tjene disse penge, så skulle du altså tjene dobbelt så meget, da du også skal betale skat af din indkomst. Derfor er det meget vigtigt at spare på de poster i budgettet, som ikke rigtigt er nødvendige eller giver dig livskvalitet.

Gå derfor din økonomi slavisk igennem og dan dig et overblik over hele din økonomi. Tag de seneste måneder i netbank og kig alle dine køb igennem, og tænk så godt over, om der er noget af det, som du faktisk ikke rigtigt har gavn af.

Kig også dine forsikringer igennem, da der ligeledes kan være penge at spare her. Ring eventuelt og få nogle andre tilbud, da man ofte kan spare en del penge ved at forhandle om forsikringen.

Et lån kan være nødvendigt

Når man er studerende, skal man selvfølgelig bruge det primære fokus på studiet. Det er ligeledes en opsparing i fremtiden, da gode resultater på studiet vil sikre dig en højere løn i fremtiden.

Derfor er det også okay med et lån i studietiden, så det hele kan hænge sammen. Uanset om det bare er 5000 kr. eller mere. Nogle vælger at arbejde, men det er vigtigt, at dette ikke går ud over studiet. For så kan det hurtigt blive dyre penge på den lange bane, hvis du står tilbage med et dårligere resultat fra studiet.

Som studerende kan du enten søge om et studielån, men du kan også gøre brug af de almindelige lån i banker og på nettet. Til større beløb er et studielån godt, men mangler du bare en smule penge sidst på studiet, så kan du også tage et mindre kviklån. Det er nemt og hurtigt, og er beløbet ikke så stort, så kan det hurtigt betales tilbage igen.

Få flere tips til lån som studerende her.

DEL

Kommentarerne er lukket.